Околу 1.3 милиони фајлови беа украдени од Insomniac Games! Се изработуваат X-Men, Spider-Man и Wolverine игри

Една недела откако хакерската групата Rhysida објави дека успешно ги хакирале Insomniac Games и преземале многу информации и документи, групата објавила преку 1,3 милиони датотеки на интернет за секој да може да си ги види и земе! Целосното протекување се случи во понеделникот вечерта, откако групата изјави дека ниту еден купувач не е подготвен да ја плати бараната цена од 2 милиони долари за фајловите.

Севкупно, податоците се со големина од речиси 1,7 терабајти.

Што се однесува до информациите кои протекоа во хакирањето на Insomniac, тие се движат од датуми на објавување на играта и спојлери за претстојната игра на Wolverine до… за жал… чувствителни информации за вработените… Прво објавено од Cyber Daily, дека чувствителните информации вклучуваат внатрешни документи за човечки ресурси, даночни информации, внатрешни пораки на компанијата, компјутерски информации, формулари за отказ, па дури и пасошки детали…

Исто така, во протекувањето податоци е вклучен и договор потпишан помеѓу Sony и Marvel во врска со развојот и објавувањето на X-Men игри, почнувајќи од споменатиот наслов Wolverine. Документот беше потпишан од Џим Рајан од Сони и Исак Перлмутер од Марвел и стапил на сила од јули 2021 година.

Вкупно три X-Men игри се опфатени со договорот.

Во пораката дадена до Cyber Daily, организацијата изјави дека намерно ја таргетирале компанијата и рече дека „знае дека програмерите што прават игри како оваа се лесна цел“. Тие додадоа дека не е потребно многу напор за да се влезе во мрежата на студиото за податоците.


Извор: Cyber Daily

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

About The Author

Штотуку беше потврдено кој ќе го игра најголемиот дел од групата пријатели на Аби во The Last of Us за втората сезона која треба да ја видиме во 2025 година. Во моментов, снимањето за сезоната е започнато и најголемите улоги кои се снимаат моментално се со Педро Паскал и Бела Ремзи. Последни информации што знаеме за сниањето е дека се одвива во Канада. Денес, ликовите на Мани, Мел, Овен и Нора беа потврдени дека се избрани.

Ако сте ја играле The Last of Us Part II, ќе знаете точно кои се Нора, Мани, Овен и Мел. Тие играат прилично важни споредни улоги во играта од 2020 година, иако нивното место во втората сезона од серијата допрва треба да се преполни.

Еве го неодамна откриениот кастинг:

  • Manny – Danny Ramirez (Top Gun: Maverick)
  • Mel – Ariela Barer (Marvel’s Runaways)
  • Nora – Tati Gabrielle (Uncharted)
  • Owen – Spencer Lord (Riverdale)