Unreal Engine 5 е сега достапен за секого и доаѓа со Lyra, новиот Shooter DEMO

Epic Games официјално го објави Unreal Engine 5, моторот за развој на игри што првпат го претстави во 2020 година. Ова е истиот мотор што се користеше за минатогодишното изненадувачко демо на Matrix, The Matrix Awakens: An Unreal Engine 5 Experience.

Сега, тој е излезен и достапен за секого и секој да го преземе и користи. Плус, за да ги натера луѓето да го започнат своето патување со Unreal Engine 5, како во развој, така и оние кои сакаат да се плеткаат со него посекојдневно, Epic Games ја објави Lyra, ново демо за стрелците што може да се репродуцира. Се разбира, можете едноставно да играте Lyra – изгледа како Splitgate измешано со механика за снимање Fortnite – но она што го прави ова демо уникатно е тоа што може целосно да се приспособи на развојната страна. Ова им дава можност на корисниците да се занимаваат со осветлување, локации на платформи и многу повеќе.

Epic Games го објави и City Sample, уште едно демо за Unreal Engine 5, но за разлика од Lyra, ова не може да се репродуцира. Тоа е истиот град од искуството на The Matrix Awakens, но во ова, ќе можете слободно да го гледате градот, неговите згради, неговите возила и пешаци и многу повеќе.

Се разбира, ова е само почеток на Unreal Engine 5. Како и развојот на Epic Games на Unreal Engine 4, компанијата ќе продолжи да повторува на Unreal Engine 5 за да имплементира нови функции, ажурирања, алатки и многу повеќе. Има програмери кои веќе го користат овој нов мотор, вклучувајќи ги и самите Epic Games – Поглавје 3, сезона 2 на Fortnite, што е она што играчите го играат денес, работи на Unreal Engine 5.

МАРКЕТИНГ

About The Author

Штотуку беше потврдено кој ќе го игра најголемиот дел од групата пријатели на Аби во The Last of Us за втората сезона која треба да ја видиме во 2025 година. Во моментов, снимањето за сезоната е започнато и најголемите улоги кои се снимаат моментално се со Педро Паскал и Бела Ремзи. Последни информации што знаеме за сниањето е дека се одвива во Канада. Денес, ликовите на Мани, Мел, Овен и Нора беа потврдени дека се избрани.

Ако сте ја играле The Last of Us Part II, ќе знаете точно кои се Нора, Мани, Овен и Мел. Тие играат прилично важни споредни улоги во играта од 2020 година, иако нивното место во втората сезона од серијата допрва треба да се преполни.

Еве го неодамна откриениот кастинг:

  • Manny – Danny Ramirez (Top Gun: Maverick)
  • Mel – Ariela Barer (Marvel’s Runaways)
  • Nora – Tati Gabrielle (Uncharted)
  • Owen – Spencer Lord (Riverdale)