Dying Light 2 наскоро добива NewGame+

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

Dying Light 2 е игра која многу се потпира на одлуките на играчот за време на раскажувањето. Сосема е логично што насловот од овој тип ја носи со себе опцијата New Game Plus за играчите да можат повторно да ја играат кампањата, но во сосема друга насока. Сепак, продолжението на Dying Light го немаше тоа на почетокот и многумина ја обвинија Техланд за тоа отсуство.

Сепак, по речиси два месеци барања од обожавателите, Techland конечно одлучи да аплицира за опцијата Нова игра + во Dying Light 2 Stay Human. Како што е вообичаено случајот со полското студио за развој, молитвите на сите играчи на Dying Light 2 се одговорени и тие ќе го добијат она што го побарале. Кон крајот на четвртиот месец може да се очекува едно од најголемите ажурирања досега, во кое, меѓу другото, ќе биде имплементиран и New Game Plus.

Многу играчи и неколку рецензенти доживеаја огромна количина на грешки во играта додека играа Dying Light 2, и преку кампања за еден играч и преку кооперативна игра. Досега се објавени две големи надградби кои поправија некои работи, но според реакциите на играчите на Steam, сè уште има проблеми. Ова е трето ажурирање во кое доаѓа NGP, кој ќе се обиде да поправи голем број на недостатоци кои моментално ги спречуваат некои играчи да играат добро.

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on pinterest

WP Post Author

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

PlayStation претстави нов трејлер пред објавувањето на God of War Ragnarök.

Овој трејлер, насловен Myths of Midgard, нуди кратко резиме на епот на God of War од 2018 година. Во него глуми Felicia Day, додека таа ја раскажува досегашната приказна за Кратос и Атреус. Во текот на прераскажувањето, кое изобилува со навистина прекрасни уметнички дела, има и мали „изненадувања“ од Мимир што го знае сето тоа.

Има и нов блог за PlayStation кој ја детализира приказната, иако се разбира сето тоа завршува пред да започне Рагнарок. God of War Ragnarök треба да излезе во среда, 9-ти ноември и за PlayStation 4 и PS5.

Пред ова издание, Sony ги детализираше различните изданија што играчите ќе можат да ги добијат. Ова го вклучува и Jotnar Edition, чија цена е 230 долари. За ова, ќе добиете многу фенси физички предмети и дигитален код за играта – но без диск. Како што, за жал, стана норма, сепак, веќе го искористуваат ентузијазмот на обожавателите за серијата God of War, со ограничено издание на верзии на God of War Ragnarök кои се појавуваат на сајтови како што е eBay за повеќе од двојно повисока цена од малопродажбата.