Нови промени во Hogwarts Legacy од Harry Potter книгите

Банерите на куќите за Hogwarts Legacy се откриени, и иако изгледаат слично на банерите видени (прочитани) во книгите и филмовите, тие не се сосема исти. Откривањето доаѓа од Twitter профилот на WB Games Avalanche, или како што ги знаеме, официјалниот Twitter профил на креаторите. Пред многу брзо време добивме едно демо кое што прикажување многу гејмплеј од играта, но интересно е што не видовме ниту еден банер, ниту еден беџ, буквално ништо од куќите на Hogwarts. Со други зборови, сега првпат ги гледаме банерите.

Како што можете да видите во твитот подолу, беџовите остануваат препознатливи, но има промени. На пример, банерот на Hufflepuff, јазовецот изгледа обратно во споредба со банерот на Hufflepuff во книгите и филмовите. Се разбира, некои обожаватели се преплавија со суптилните промени, но важно е да се запамети дека настаните од играта се случуваат 100 години пред настаните од книгите и филмовите, па разумно е да се очекува дека ќе има ревизии на банерите помеѓу тогаш и сега. И, се разбира, уметничкиот тим на играта ќе сака да ја искористи секоја можност за да го стави својот уникатен спин на она што во голема мера е многу добро реализирана уметничка насока воспоставена од книгите и филмовите.

Hogwarts Legacy е во развој за PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series S, Xbox Series X и Nintendo Switch. Официјално е закажано да излезе оваа година. Датата се уште не е позната.

Hogwarts Legacy is an immersive, open-world action RPG set in the world first introduced in the Harry Potter books,” reads an official pitch of the game. “Embark on a journey through familiar and new locations as you explore and discover fantastic beasts, customize your character and craft potions, master spell casting, upgrade talents, and become the wizard you want to be. Experience Hogwarts in the 1800s. Your character is a student who holds the key to an ancient secret that threatens to tear the wizarding world apart. Discover the feeling of living at Hogwarts as you make allies, battle Dark wizards, and ultimately decide the fate of the wizarding world. Your legacy is what you make of it. Live the Unwritten.”

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

About The Author

Golden Axe, класичната аркадна и конзолна игра од SEGA, добива своја ТВ серија на Comedy Central. Новото анимирано шоу ќе има 10 епизоди.

Актерската екипа за Golden Axe ги вклучува Метју Рис, Дени Пуди, Лијам Мекинтајр, Лиза Гилрој и Карл Тарт. Во шоуто ќе бидат Мајк Мекмахан од Solar Opposites и Џо Чендлер од American Dead извршен продуцент на серијата. Претседателот и извршен директор на SEGA Sammy, Харуки Сатоми, SEGA Corp COO и претседателот Шуџи Уцуми и Тору Накахара, исто така, ќе помогнат во извршниот продуцент на шоуто.

“In a hilarious and loving homage to Sega’s 1989 video game series, Golden Axe follows veteran warriors Ax Battler, Tyris Flare and Gilius Thunderhead as they once again battle to save Yuria from the evil giant Death Adder who just won’t seem to stay dead. Fortunately, this time they have the inexperienced and underprepared Hampton Squib on their side.

As far as the characters go, Rhys will voice Gilius Thunderhead, a battle dwarf with “poor hygiene and a chip on his shoulder.” Pudi voices Hampton Squib, “a naive, inexperienced first time adventurer who has dreamt of questing his entire life.

Gilroy plays Tyris Flare, a battle sorceress who is “deadly in a fight and even deadlier with her sharp wit.” McIntyre plays Ax Battler, a barbarian warrior who abides by a code of honor while also having a “sweet golden retriever demeanor.

Официјалната дескрипција на серијата