Студиото Arkane ќе ја претстават нивната следна игра на The Game Awards. Има големи шанси да е Dishonored 3

Во септември 2023 година, добивме многу интересни референци за Dishonored 3 кои се појавија во протечени документи кои произлегоа од судскиот случај на Microsoft против FTC. Не беше првпат да гледаме референца за постоењето на третата игра од серијата Dishonored, но тоа беше најлегитимниот пример што сме го виделе досега.

Сега се појавуваат нови тврдења, што сугерира дека Arkane Studios ќе ја открие својата следна игра за време на The Game Awards на 7 декември.

Arkane се бореа монументално оваа година со озлогласениот „Redfall Flop“ кој ја произведе една од најслабо оценетите игри во историјата. Се надеваме дека со својата следна игра, студиото би можело малку да се опорави, но што точно би можело да биде тоа? Dishonored 3 е сигурно следната игра, со тоа што „NateTheHate“ тврди на Reddit дека му „му било кажано дека следната игра на Arkane ќе биде објавена на TGA“.

Ова секако доведе до шпекулации дека играта ќе биде Dishonored 3, бидејќи франшизата која е Dystopian stealth-slasher е, според бројки, најпопуларната серија на компанијата. Веќе поминаа повеќе од седум години откако последната игра од серијата – Dishonored 2 – беше објавена на позитивен прием. Некое време се мислеше дека франшизата е целосно згасната, но се чини дека тоа можеби нема да биде случај ако се верува на неодамнешните тврдења.

Ако играта е Dishonored 3, она што е непознато е каде би можел да оди Dishonored 3, со оглед на тоа како Dishonored 2 повеќе или помалку се заврши приказната која опфаќа две игри и неколку проширувања. Можеме ли да видиме нов протагонист со нешто сосема ново? Можеби…

МАРКЕТИНГ

About The Author

Штотуку беше потврдено кој ќе го игра најголемиот дел од групата пријатели на Аби во The Last of Us за втората сезона која треба да ја видиме во 2025 година. Во моментов, снимањето за сезоната е започнато и најголемите улоги кои се снимаат моментално се со Педро Паскал и Бела Ремзи. Последни информации што знаеме за сниањето е дека се одвива во Канада. Денес, ликовите на Мани, Мел, Овен и Нора беа потврдени дека се избрани.

Ако сте ја играле The Last of Us Part II, ќе знаете точно кои се Нора, Мани, Овен и Мел. Тие играат прилично важни споредни улоги во играта од 2020 година, иако нивното место во втората сезона од серијата допрва треба да се преполни.

Еве го неодамна откриениот кастинг:

  • Manny – Danny Ramirez (Top Gun: Maverick)
  • Mel – Ariela Barer (Marvel’s Runaways)
  • Nora – Tati Gabrielle (Uncharted)
  • Owen – Spencer Lord (Riverdale)