Disney објавија целосно нова сцена од серијата Moon Knight

Disney штотуку објави нов клип од новата серија за нивната стриминг платформа Disney+ ‘Moon Knight’ која што изгледа воодушевувачки. Изгледа дека Steven Grant е преплашен кога го запознава Khonshu во лифт. Разбирливо, ликот на Oscar Isaac е потресен кога кон вас се врти египетски бог од 8 метри. Во првите клипови за Moon Knight, секвенцата се играше за смеење додека старата жена влегувајќи во лифтот само учтиво го отфрли чудното однесување на Grant. Сепак, во овој дел од серијата, госпоѓата очигледно се обидува да излезе од оваа интеракција што е можно побрзо. Таа успева да влезе во станот на нејзината пријателка, но тука не е крајот на неволјата. Khonshu доаѓа зад човекот и повторно го запрепастува додека клипот завршува.

Возбудата за Moon Knight продолжува да расте со секој залак пуштен на интернет. Issac навистина го продава теророт што го чувствува неговиот лик на сите овие чудни случувања. Тоа може да биде вознемирувачко чувство затоа што не можете да верувате во она што е точно пред вас. Извршниот продуцент Grant Curtis зборуваше за тоа колку поинаков ќе биде Moon Knight во неодамнешното соопштение за медиумите за серијата.

Апсолутно ги прифаќаме натприродните аспекти на она што беше во објавувањето, египетските богови, овој безмилосен египетски бог Khonshu кој манипулира со Mark да ги исполни неговите заповеди. Го прифаќаме сето тоа сакаме работи што се удираат во текот на ноќта. Постојат повеќе аспекти на Moon Knight, но овој лик е тоа што го носи студиото на Марвел до буквалните корени на Iron Man и Tony Stark. Тоа беше лик кој очигледно беше изграден од темел а истото е и со Marc Spector.

Grant Curtis

Moon Knight го следи Steven Grant, работник во продавница за подароци, којсе мачи со затемнување и сеќавања на друг живот. Стивен открива дека има дисоцијативно нарушување на идентитетот и дели тело со платеникот Марк Спектор. Како што непријателите на Стивен/Марк се приближуваат кон нив, тие мора да се движат по нивните сложени идентитети додека се втурнати во смртоносна мистерија меѓу моќните богови на Египет

Синопсисот на серијата раскажан од Marvel Studios

Какви очеквања имате за серијата Moon Knight? Напишете ги вашите одговори во комеантарите, или пишете ни на некои од социјалните мрежи.

МАРКЕТИНГ

About The Author

Golden Axe, класичната аркадна и конзолна игра од SEGA, добива своја ТВ серија на Comedy Central. Новото анимирано шоу ќе има 10 епизоди.

Актерската екипа за Golden Axe ги вклучува Метју Рис, Дени Пуди, Лијам Мекинтајр, Лиза Гилрој и Карл Тарт. Во шоуто ќе бидат Мајк Мекмахан од Solar Opposites и Џо Чендлер од American Dead извршен продуцент на серијата. Претседателот и извршен директор на SEGA Sammy, Харуки Сатоми, SEGA Corp COO и претседателот Шуџи Уцуми и Тору Накахара, исто така, ќе помогнат во извршниот продуцент на шоуто.

“In a hilarious and loving homage to Sega’s 1989 video game series, Golden Axe follows veteran warriors Ax Battler, Tyris Flare and Gilius Thunderhead as they once again battle to save Yuria from the evil giant Death Adder who just won’t seem to stay dead. Fortunately, this time they have the inexperienced and underprepared Hampton Squib on their side.

As far as the characters go, Rhys will voice Gilius Thunderhead, a battle dwarf with “poor hygiene and a chip on his shoulder.” Pudi voices Hampton Squib, “a naive, inexperienced first time adventurer who has dreamt of questing his entire life.

Gilroy plays Tyris Flare, a battle sorceress who is “deadly in a fight and even deadlier with her sharp wit.” McIntyre plays Ax Battler, a barbarian warrior who abides by a code of honor while also having a “sweet golden retriever demeanor.

Официјалната дескрипција на серијата