Sony ја вади Persona 5 од колекцијата за PlayStation Plus

Наместо да добие повеќе наслови во колекцијата PS Plus (колекција на игри од PlayStation 4 кои се бесплатни за секој што ќе купи PlayStation 5), Sony одлучи да отстрани еден. Станува збор за реномираниот и популарен Persona 5 RPG. Sony објави дека играта ќе биде отстранета од колекцијата на 11 мај. Причината за овој чин не е позната, но секој што ги исполнува условите за колекцијата PS Plus сè уште може да ја преземе играта на ист начин како и месечните игри на PS Plus.

Така, пред летото, оваа колекција од 20 игри ќе стане колекција од 19 игри, без нови игри, барем засега. Persona 5 е игра на тимот за развој на P-Studio, а беше објавена од Atlus и Sega во 2016 година за PlayStation 3 и PlayStation 4. Подобрената верзија на играта, Persona 5: The Royal, излезе во 2020 година, и еден вид од продолжението на играта, Persona 5 Strikers, излезе минатата година, за што можете да ја прочитате нашата рецензија.

Како и да е, ако не ви е досадно, не заборавајте да ја преземете играта.

МАРКЕТИНГ

About The Author

Sony ја најавија Horizon Forbidden West: Complete Edition за PlayStation 5 и прситигнува следниот месец на PS5, а за PC на почетокот на следната година. Ова издание на најновите авантури на Aloy ја вклучува основната игра и DLC Burning Shores, заедно со избор на додатоци.

На PlayStation 5, комплетното издание доаѓа на 6-ти октомври со цена од 60 долари. Комплетното издание потоа ќе биде достапно за играчите на PC преку Steam и Epic Game Store некаде на почетокот на 2024 година.

На PS5 изданието, Horizon Forbidden West: Complete Edition ќе го содржи следново:

  • Horizon Forbidden West for PS5
  • Burning Shores DLC for PS5
  • Digital soundtrack
  • Digital art book
  • Horizon Zero Dawn Vol. 1: The Sunhawk digital comic book (Available in English, German, Brazilian Portuguese and Japanese)
  • In-game items: Extras in Photo Mode (special pose and face paint)
  • In-game items unlocked via story progression: Carja Behemoth Elite outfit, Carja Behemoth Short Bow, Nora Thunder Elite outfit, Nora Thunder Sling, Apex Clawstrider Machine Strike piece, Resources pack

Што се однесува до иднината на серијалот, претходно оваа година Guerrilla потврди дека „ќе го продолжи Horizon уште долго време“. Ова ќе ја вклучи претстојната адаптација на Netflix, нејзиниот нов онлајн проект фокусиран на соработка и трета игра фокусирана на Aloy. Дополнително, се шпекулира дека студиото работи и на ремастер на Zero Dawn.