PlayStation

PlayStation Plus Игри за месец Мај: GRID Legends, Chivalry 2 & Descenders

PlayStation ја потврди следната серија бесплатни игри за претплатниците на PlayStation Plus. Членовите на PS Plus во сите три нивоа ќе можат да ја преземат оваа тројка на игри во мај 2023 година: Grid Legends, Chivalry 2 и Descenders. Сите три игри ќе бидат бесплатни за претплатниците на PS Plus почнувајќи од 2 мај. Прво […]

Прочитај повеќе
PlayStation

Нови 16 Хитови пристигнуваат на PS Plus Extra и Premium

Sony денес ја објави поставата на игри што доаѓаат на PS Plus Extra и PS Plus Premium следната недела. Има вкупно 16 наслови, распространети низ PS5 и PS4. Сите овие игри ќе бидат достапни за преземање од вторник, 18 април 2023 година. PS Plus Extra: Април 2023 PS Plus Premium: Април 2023

Прочитај повеќе
PlayStation

PS3 игри кои доаѓаат на новиот PlayStation Plus

Sony ја откри првичната листа на игри од ерата на PlayStation 3 кои ќе бидат достапни кога PlayStation Plus Premium и ќе се појави следниот месец. Една од најголемите придобивки на новата верзија на PS Plus на Sony е тоа што ќе содржи многу од истите придобивки што ги имаше PlayStation Now. И додека оваа […]

Прочитај повеќе
PlayStation

PlayStation ги објави датите за кога ќе дојдат новите PlayStation Plus услуги

Откако се објави дека PlayStation Now ќе стане дел од PlayStation Plus, а таа верзија ќе биде поделена на неколку услуги (нивоа), Sony ги објави датумите на објавување за кога ќе бидат достапни тие нови претплати. Овие три нивоа на PlayStation Plus ќе бидат објавени на глобално ниво, но нема да доаѓаат насекаде во точно […]

Прочитај повеќе
PlayStation

Sony ја вади Persona 5 од колекцијата за PlayStation Plus

Наместо да добие повеќе наслови во колекцијата PS Plus (колекција на игри од PlayStation 4 кои се бесплатни за секој што ќе купи PlayStation 5), Sony одлучи да отстрани еден. Станува збор за реномираниот и популарен Persona 5 RPG. Sony објави дека играта ќе биде отстранета од колекцијата на 11 мај. Причината за овој чин […]

Прочитај повеќе
GG Special

Купување од PlayStation Store во Македонија

Како да купите игри, PS+ или други додатоци преку вашата PlayStation конзола (или веб страна) на официјалниот PlayStation Store, а живеете во Македонија? Одговорот го имате тука. Брза и кратка процедура. За било какви прашања пишете во коментари 🙂 Директни (афилиејт) линкови до 50 фунти/долари и PS+ на UK и US регион имате тука: 🇬🇧 […]

Прочитај повеќе