Ghost of Tsushima доаѓа на PC на 16ти мај

Официјално го добивме датумот на објавување на портор за PC на Ghost of Tsushima Director’s Cut, и тој е 16 мај 2024 година.

Датумот на објавување доаѓа речиси четири години откако играта првпат беше лансирана на PlayStation 4.

Ghost of Tsushima Director’s Cut ќе ја вклучи основната игра, проширувањето на островот Iki и онлајн режимот на игра со повеќе играчи Legends.

“For the past year, the team at Nixxes has been working hard to bring the Sucker Punch in-house engine technology to PC and implement PC features such as unlocked frame rates, a variety of graphics settings and presets, and customizable mouse and keyboard controls.”

Изјава на Julian Huijbregts од Nixxes Software

Играта исто така ќе има поддршка за Ultrawide монитор, како и Nvidia DLSS 3 и AMD FSR 3. Исто така, ќе поддржува зголемување на резолуцијата на Intel XeSS заедно со NVIDIA DLAA и FSR 3 Native AA.

За поддршка на контролорите, играта целосно ќе ги поддржува PlayStation DualSense контролерите со Haptic и Adaptive тригери. Играчите исто така ќе можат да ги пресликуваат и приспособуваат контролите со користење на Steam Input.

Оние кои ќе ја нарачаат играта пред датумот на нејзиното објавување на 16 мај, ќе добијат New Game+ Horse, Traveler’s Attire и боите Broken Armor од продавницата во Баку.

МАРКЕТИНГ

Тагови:

Спорели на:

About The Author

По долгогодишни барања од фановите, PlayStation објави дека конечно ќе ги донесе трофеите на ПЦ. Бидејќи PlayStation продолжи да ја продлабочува својата поддршка за платформата за PC со нови изданија на игри, фановите почнаа да сакаат да видат дополнителни елементи и функции што се гледаат на PS5 и PS4. Сега, веројатно најголемата таква карактеристика, Трофеи, конечно треба да се појави на компјутер со следното издание на PlayStation за хардверот.

Ловците ги острат нивните контролери

По ексклузивниот извештај на TrueTrophies дека Sony тестира трофеи за PlayStation PC уште во 2023 година, воодушевени сме што можеме да кажеме дека трофеите на PlayStation PC конечно се потврдени за лансирање во мај 2024 година. Плус, сето тоа започнува со една од најдобрите игри за PS5 на компјутер што добива поддршка за трофеи при лансирањето!

Објавено преку блогот за PlayStation, трофеите за PlayStation PC ќе бидат пуштени во четврток, 16 мај 2024 година, заедно со издавањето на Ghost of Tsushima Director’s Cut за компјутер. Ова значи дека на PC за првпат ќе има отклучување на Платинум трофеј. Новата трофејна компатибилност на компјутер, исто така, ќе биде лансирана заедно со новото преклопување на PlayStation/PC, кое исто така ќе ви овозможи да ги префрлите списокот на пријатели и поставките на профилот на PSN од PS5 и PS4.

Корисниците на PC ќе треба да се најават на нивните PSN акаунти додека играат игри на компјутер компатибилни со трофеи за да добиваат трофеи. Тоа ќе им овозможи и пристап до нивниот PSN.

Исто така, не е потврдено дали претходно објавените игри за PC PlayStation ќе добиваат поддршка за трофеи или дали сите PlayStation PC игри ќе добиваат поддршка за трофеи понатаму. Безбедно е да се претпостави дека игрите како God of War Ragnarok и Marvel’s Spider-Man 2 ќе добијат поддршка за трофејот за PlayStation PC кога на крајот ќе бидат лансирани на платформата. Сепак, останува нејасно дали игрите како Horizon Forbidden West или Ratchet и Clank Rift Apart ќе го следат примерот.