Неименуваната играта на Activision Blizzard е Откажана, а со нејзе си заминува и Претседателот на Компанијата

Денес се случуви најгопемиот бум од страна на Microsoft! Компанијата излезе со огромен број на информации кои што ќе ги шокираат сите!

Прво, речиси 2000 вработени треба да бидат отпуштени; второ, претседателот на Blizzard, Мајк Ибара ја напушта компанијата!

Не само тоа, туку беше потврдено дека ненајавената сурвајвл на Activision Blizzard, која се појави во профилите на ArtStation минатата година, е откажана!

Беше најавено дека тимовите кои работат на тој проект, кој сега никогаш нема да биде откриени, ќе бидат префрлени да работат на други проекти.

Microsoft!? Што се дешава?!

Во моментов, сурвајвл игрите гледаат огромен бум. Неодамна, успехот на Pocket Pair’s Palworld покажа дека сурвајвл игрите со отворен свет (особено оние што ги имитираат Покемон) имаат огромна моќ во индустријата, привлекувајќи милиони играчи со леснотија.

Тековниот успех на оние како DayZ, придобивките од раниот пристап на Sons of the Forest и постојаната моќ на Escape from Tarkov докажуваат дека гејмерите го сакаат елементот за преживување во нивните игри. За жал, по бранот отпуштања во Мајкрософт што влијаеше на гејмерските филијали на компанијата (вклучувајќи ги Activision и Bethesda), неименуваната сурвајвл игра на Activision Blizzard е откажана.

До денес, не видовме ништо опипливо за сурвајвл играта надвор од референците направени на различни профили на интернет, и иронично, официјалното откажување на проектот е првпат да се потврди постоењето на истиот – на некој начин. Во интерен меморандум добиен од The Verge, Мет Бути од Xbox истакна дека оние кои работат на откажаната игра ќе се префрлат на други проекти во развој на Activision Blizzard.

МАРКЕТИНГ

About The Author

Штотуку беше потврдено кој ќе го игра најголемиот дел од групата пријатели на Аби во The Last of Us за втората сезона која треба да ја видиме во 2025 година. Во моментов, снимањето за сезоната е започнато и најголемите улоги кои се снимаат моментално се со Педро Паскал и Бела Ремзи. Последни информации што знаеме за сниањето е дека се одвива во Канада. Денес, ликовите на Мани, Мел, Овен и Нора беа потврдени дека се избрани.

Ако сте ја играле The Last of Us Part II, ќе знаете точно кои се Нора, Мани, Овен и Мел. Тие играат прилично важни споредни улоги во играта од 2020 година, иако нивното место во втората сезона од серијата допрва треба да се преполни.

Еве го неодамна откриениот кастинг:

  • Manny – Danny Ramirez (Top Gun: Maverick)
  • Mel – Ariela Barer (Marvel’s Runaways)
  • Nora – Tati Gabrielle (Uncharted)
  • Owen – Spencer Lord (Riverdale)