The Pokémon Company спремааат голема тужба кон Palworld

Palworld е официјално ставен на метата на The Pokémon Company!

Дали сензацијата на мега-гига популарната Palworld е фер пародија на Покемон или е плагијат, каде што ликовите се AI генерирани чудни Фејкомони? Ова е аргументот што ги пали социјалните мрежи од објавувањето на Palworld, и иако се чини дека сите размислуваат за оваа тема. Самата Покемон компанија одржа достоинствен молк… До сега…

Во изјавата што можете да ја прочитате на нејзината официјална корпоративна веб-страница и на јапонски и на англиски, The Pokémon Company се осврна на „Игри на други компании“ на начин што јасно се однесува на Palworld. Еве ја изјавата во целост.

Добивме многу прашања во врска со играта на друга компанија објавена во јануари 2024 година. Не дадовме никаква дозвола за користење на интелектуалната сопственост или средствата на Покемон во таа игра. Имаме намера да истражиме и да преземеме соодветни мерки за да се справиме со какви било дејствија што ги нарушуваат интелектуалните правата на сопственост поврзани со Покемоните. Ќе продолжиме да го негуваме секој Покемон и неговиот свет, и ќе работиме на спојување на светот преку Покемон во иднина.

Изјава од The Pokémon Company

Ставот во основа гласи: „Ќе ги разгледаме долго и напорно сите работи што сте ги правеле под оваа карпа и ако не ни се допаѓа, ќе ве скршиме!!!!“, што сигурно е чудно е да се следи: „Ќе продолжиме да го негуваме секој Покемон и неговиот свет“. Она што во суштина е правна закана што се свртува кон татковското ветување е исто толку застрашувачка спротивставеност како, да речеме, давање пиштоли на Покемон.

МАРКЕТИНГ

Тагови:

Спорели на:

About The Author

Штотуку беше потврдено кој ќе го игра најголемиот дел од групата пријатели на Аби во The Last of Us за втората сезона која треба да ја видиме во 2025 година. Во моментов, снимањето за сезоната е започнато и најголемите улоги кои се снимаат моментално се со Педро Паскал и Бела Ремзи. Последни информации што знаеме за сниањето е дека се одвива во Канада. Денес, ликовите на Мани, Мел, Овен и Нора беа потврдени дека се избрани.

Ако сте ја играле The Last of Us Part II, ќе знаете точно кои се Нора, Мани, Овен и Мел. Тие играат прилично важни споредни улоги во играта од 2020 година, иако нивното место во втората сезона од серијата допрва треба да се преполни.

Еве го неодамна откриениот кастинг:

  • Manny – Danny Ramirez (Top Gun: Maverick)
  • Mel – Ariela Barer (Marvel’s Runaways)
  • Nora – Tati Gabrielle (Uncharted)
  • Owen – Spencer Lord (Riverdale)