World of Warcraft: Wrath of the Lich King Classic официјално пристигнува во Септември

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

На 26-ти септември, играчите на World of Warcraft Classic ќе можат да се запознаат со експанзијата на Wrath of the Lich King. Ќе се запознаат со експанзијата што веќе многу одамна протече во јавност, само се чекаше официјалната дата да ја кажат!

Како придружба на ова официјално соопштение, сепак, имаме и нов трејлер од Blizzard. Овде, портите на замрзнатите рамнини на Northrend се отвораат уште еднаш додека наоколу се води огромна битка.

“The Lich King, Arthas Menethil, sits in the ominous Icecrown Citadel scheming to claim the world as his own–a plan that threatens all life on Azeroth. Heroes of the Alliance and Horde must stand against the malevolent being who dares to declare himself the one true king of Azeroth…and seeks to scour all life from the world.”

Blizzard наведува дека оваа експанзија ќе донесе со себе и „host of improved features and content to explore”. Ова ќе вклучува нова професија позната како Inscription (која ќе им овозможи на играчите да „пишуваат мистични глифи кои ги менуваат својствата на магиите и способностите“) и достигнувања што ќе им дадат на „играчите нови награди за нивните подвизи и достигнувања“.

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on pinterest

WP Post Author

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

Има околу 221 милион претплатници на Netflix, но само 1,7 милиони всушност се заинтересирани со игрите на услугата за претплата на дневна основа. Да се стави тоа во перспектива, тоа е помалку од еден процент од корисниците.

Според Apptopia (преку CNBC), понудите за игри на Netflix биле преземени само 23,3 милиони пати од навлегувањето на компанијата на овој пазар. Ова може да биде затоа што самите игри не доаѓаат како дел од самата главна апликација Netflix. Наместо тоа, додека игрите се достапни само за претплатниците, сите тие треба да се преземат одделно од продавницата за апликации.

Претходно оваа година беше објавено дека Netflix изгубиле речиси милион претплатници во период од три месеци. Компанијата сè уште бара да ја зголеми својата понуда за игри, а можеби и да донесе уште некои претплатници, со двојно зголемување на сегашната понуда на игри на 50 наслови до крајот на оваа година. Дел од нејзината стратегија да го направи ова вклучува стекнување на нови студија, како што се Next Games (инвеститорот зад мобилниот RPG Stranger Things: Puzzle Tales) и развивачот на Oxenfree Night School.

На друго место во вестите, компанијата објавува ТВ адаптации засновани на бројни франшизи за видео игри. Тука спаѓаат слабо прифатените серии на Resident Evil и претстојното издание на Cyberpunk: Edgerunners.