Funko најавија нова AAA игра

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

Funko објави на San Diego Comic-Con 2022 дека се здружи со развивачот 10:10 Games за да направи AAA видео игра, првата видео игра со таа големина и обем во историјата на Funko. Имаше многу видео игри на Funko во минатото, но тие беа главно помали и на мобилни уреди и слично. Спротивно на тоа, новиот наслов – кој сè уште нема име или датум на издавање – ќе го означи првиот пат кога брендот е прикачен на наслов ААА.

Ако не сте запознаени со терминот, „ААА“ генерално се однесува на видео игри кои имаат поголем буџет од повеќето што се дистрибуирани од издавач со значителна големина. Според најавата, видео играта ќе биде копродуцирана од Funko и 10:10 Games и ќе биде објавена за конзоли од следната генерација и компјутер. Во моментов нема најавен наслов или дефинитивен датум на издавање, иако ќе биде AAA акционен платформер и ќе излезе во 2023 година.

“Creating iconic products that emotionally connect fans to their favorite fandoms is critical to each product portfolio decision,” said Andrew Perlmutter, CEO of Funko, as part of the announcement. “By partnering with 10:10 Games and utilizing the best creators in the business, we will have the talent to deliver games that reflect Funko’s unique look and feel across its lines and varied products.”

“Funko is an iconic brand that truly understands the ingredients it takes to develop a world class video game,” said Arthur Parsons, Design Director for 10:10 Games, as part of the same announcement. “10:10 Games is thrilled to bring to life a new experience for their fans and video gamers alike.”

Како што е наведено погоре, Funko и 10:10 Games работат заедно на она што се опишува како AAA акционен платформер. Според првичната најава, ќе биде објавена во 2023 година, иако не беа објавени дефинитивен датум на издавање или точни платформи надвор од „конзолите и компјутерите од следната генерација“. Можете да ги погледнете сите наши претходни известувања за Funko воопшто токму овде.

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on pinterest

WP Post Author

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

PlayStation претстави нов трејлер пред објавувањето на God of War Ragnarök.

Овој трејлер, насловен Myths of Midgard, нуди кратко резиме на епот на God of War од 2018 година. Во него глуми Felicia Day, додека таа ја раскажува досегашната приказна за Кратос и Атреус. Во текот на прераскажувањето, кое изобилува со навистина прекрасни уметнички дела, има и мали „изненадувања“ од Мимир што го знае сето тоа.

Има и нов блог за PlayStation кој ја детализира приказната, иако се разбира сето тоа завршува пред да започне Рагнарок. God of War Ragnarök треба да излезе во среда, 9-ти ноември и за PlayStation 4 и PS5.

Пред ова издание, Sony ги детализираше различните изданија што играчите ќе можат да ги добијат. Ова го вклучува и Jotnar Edition, чија цена е 230 долари. За ова, ќе добиете многу фенси физички предмети и дигитален код за играта – но без диск. Како што, за жал, стана норма, сепак, веќе го искористуваат ентузијазмот на обожавателите за серијата God of War, со ограничено издание на верзии на God of War Ragnarök кои се појавуваат на сајтови како што е eBay за повеќе од двојно повисока цена од малопродажбата.