Sonic Frontiers со Продажба од 3 милиони Копии

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

Уште во декември 2022 беше објавено дека играта надминала 2,5 милиони копии. Играта е продадена повеќе пати во однос на претходната предводничка игра Sonic – Sonic Forces. Овие бројки се евидентирани до крајот на декември 2022 година, што значи дека ова е главно ажурирана продажба што веројатно ја искористила празничната продажба за време на Божиќ каде играта најверојатно била купувана најмногу како подарок.

Продажбата од Sonic Frontiers, исто така, покажува светла точка за Sega, бидејќи приходите од новите наслови достигнаа огромен скок за компанијата во споредба со претходните неколку години благодарение на објавувањето на играта. Вестите за успехот на играта се секако добредојдени за компанијата. Особено со оглед на тоа што се очекува играта да се смета за „камен-темелник“ за идните титули понатаму. Сепак, тие исто така изјавија дека идните игри нема да бидат сите од отворен свет.

Sonic Frontiers сега е достапенa на PC (преку Steam), Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo Switch, PlayStation 4 и PlayStation 5.

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on pinterest

WP Post Author

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

E3 2023 полека но сигурно умира и изгледа дека ќе си замине во историјата, бидејќи издавачот на видео игри Ubisoft денес потврди дека повеќе нема да присуствува на настанот. За прв пат од 2019 година, Е3 треба да се врати овој јуни во Лос Анџелес, Калифорнија. По повеќекратните откажувања како резултат на пандемијата COVID, E3 2023 изгледаше како прва конвенција што на крајот ќе ја обедини целата индустрија за игри. Наместо тоа, слично како и многу други издавачи, Ubisoft сега избра да седи настрана и да си седат дома.

Во изјавата дадена до VGC, Ubisoft потврди дека нема да се појават на E3 2023. Првично, Ubisoft се обврза да се појави на E3 ова лето се додека настанот се случува. И покрај фактот дека E3 сè уште се случува многу, сепак, Ubisoft на крајот се врати на својот збор и нема да одлучи да ги насочи своите претстојни игри ова лето на поинаков начин.

“E3 has fostered unforgettable moments across the industry throughout the years. While we initially intended to have an official E3 presence, we’ve made the subsequent decision to move in a different direction, and will be holding a Ubisoft Forward Live event on 12th June in Los Angeles. We look forward to sharing more details with our players very soon.”

Изјава од Ubisoft

Како што истакнаа од Ubisoft, сепак они ќе направат нешто овој јуни кога ќе ја одржат својата следна презентација на Ubisoft Forward. Во последниве години, Ubisoft почна да има повеќе свои преноси во живо за да објавуваат големи најави. И додека сè уште не е познато што ќе има јунскиот Ubisoft Forward, се чини веројатно дека во овој момент ќе се појават нови информации за Assassin’s Creed Mirage, Skull & Bones и Avatar: Frontiers of Pandora.