Следното поглавје во светот на The Elder Scrolls ќе биде “Gold Road”

Bethesda го објави следното поглавје за The Elder Scrolls Online, познато како Gold Road, кое ќе биде објавено овој јуни.

Ова ново поглавје за долгогодишниот MMO ќе додаде 30 часа нова содржина за играчите со сосема нова приказна, како и нови ликови.

„Во Gold Road, играчите ќе треба да го истражат враќањето на Ithelia, Daedric принц кој никогаш досега не бил виден во серијата на Elder Scrolls. Во оваа нова приказна, ќе зависи од играчите и нивните сојузници да ги откријат заговорите на најверните следбеници на Ithelia, да се сретнат со опортунистички шумски џуџиња и да ги одбранат народите на West Weald од хаосот поврзан со враќањето на заборавениот принц“.

Официјална дескрипција од најавата

Gold Road, исто така, воведува нов систем познат како Scribing. Scribing им овозможува на играчите да собираат и персонализираат вештини, како и да ги приспособат на нивниот специфичен стил на игра со уредување на нивните ефекти.

The Elder Scrolls Online: Gold Road излегува на 3 јуни за играчи на PC и Mac. Оние на Xbox и PlayStation ќе треба да почекаат уште малку до 18 јуни за да го искусат следното поглавје од играта.

МАРКЕТИНГ

About The Author

Штотуку беше потврдено кој ќе го игра најголемиот дел од групата пријатели на Аби во The Last of Us за втората сезона која треба да ја видиме во 2025 година. Во моментов, снимањето за сезоната е започнато и најголемите улоги кои се снимаат моментално се со Педро Паскал и Бела Ремзи. Последни информации што знаеме за сниањето е дека се одвива во Канада. Денес, ликовите на Мани, Мел, Овен и Нора беа потврдени дека се избрани.

Ако сте ја играле The Last of Us Part II, ќе знаете точно кои се Нора, Мани, Овен и Мел. Тие играат прилично важни споредни улоги во играта од 2020 година, иако нивното место во втората сезона од серијата допрва треба да се преполни.

Еве го неодамна откриениот кастинг:

  • Manny – Danny Ramirez (Top Gun: Maverick)
  • Mel – Ariela Barer (Marvel’s Runaways)
  • Nora – Tati Gabrielle (Uncharted)
  • Owen – Spencer Lord (Riverdale)