Во изработка е следната Horizon игра

Guerrilla Games работат на следната Horizon игра која ќе биде онлајн проект поставен во универзумот Horizon. Развивачите на PlayStation ја потврдија оваа игра со тоа што поставија оглас каде што бараат луѓе кои ќе работат на оваа игра на нивните социјални мрежи. Веста е споделена на посебни социјални мрежи на Guerrilla Games, каде што развивачот објави голем број различни работни места што сакаат да ги пополнат за да се изгради тим што ќе работи на „посебен онлајн проект поставен во универзумот на Horizon“. Беа споделени неколку други детали освен фактот каква ќе биде оваа игра, но таа ќе се состои од нова екипа на ликови, како и „уникатен стилизиран изглед“.

Списоците за работни места беа споделени на Twitter, како и на главната страница за работни места за Guerrilla Games. Тие се состојат од буквално сè, од наративен дизајнер до директор за дизајн до „дизајнер за ангажирање на играчи“. Работните места кои што се како Skills, Rewards, Progression и начините за одржување на играчите активни и поттикнати се споменати низ сите овие огласи за онлајн проектот, но не се спомнуваат некои истакнати детали како Combat или нешто слично.

Што се однесува до новиот стилизиран изглед на играта, ништо не беше кажано многу за тоа. Сликата на објавата за работа споделена на Твитер нуди најмногу детали во тој поглед.

“We are continue to create epic solo adventures for Aloy. But there is more. A new internal team is developing a separate Online Project set in Horizon’s universe. Featuring a new cast of characters and a unique stylized look, friends will be able to explore the majestic wilds of Horizon together.”

Уште во ноември беше објавено дека PlayStation наводно се стреми кон Horizon MMO. Компанијата наводно работеше со развивачот NCSoft на овој проект, студио кое има искуство со MMO.

МАРКЕТИНГ

About The Author

Нешто повеќе од два месеци по првото објавување на договорот, Take-Two Interactive и Embracer Group официјално го завршија трансферот и продажбата на на Gearbox Entertainment.

На 28 март 2024 година, Embracer Group AB („Embracer“) склучи договор за продажба на Gearbox Entertainment на Take-Two Interactive Software, Inc. Сите услови за трансакцијата сега се исполнети, а трансакцијата е затворена денеска.

Ова е извештај за медиумите испратен од Embracer Group

Договорот предвидува дека Embracer продале 8,32 милиони во Б акции по цена од 9,56 долари за да подмири „одредени обврски за заработка“. За покривање на обврските за заработка кон Lost Boys Interactive, издадени се дополнителни 2,08 милиони B акции по цена од 7,66 $ по акција. Како дел од договорот, Embracer доби 460 милиони долари во новоиздадени акции на Take-Two Interactive.

Потсетување дека оваа зделка ги вклучува Gearbox Software, Gearbox Montreal и Gearbox Studio Quebec сите кои ќе бидат наменети за Take-Two Interactive заедно со франшизите Duke Nukem, Borderlands и Tiny Tina’s Wonderlands, меѓу другите. Embracer го задржува поранешниот Gearbox Publishing San Francisco, кој сега е Arc Games.

GG LFM

W00t w00t? GG ис лукинг фор мор!​
Стани дел од тимот на GG.MK!

GG ЛОВЦИ НА ТРОФЕИ

покажете го пленот

Претплати се на нашата мејлинг листа

Нема спам, нема замарање!
Само гејминг!