Henry Cavill го остави Superman за универзумот на Warhammer 40K

Amazon Studios официјално потврди дека ги има глобалните права за изградба на филмски универзум на Warhammer 40K, а извршниот директор на сите проекти ќе биде човекот кој што беше Superman (DCEU) и Geralt (Netflix) – Henry Cavill! Дополнително Cavill нема да биде само извршен директор за сите проекти, туку ќе биде и во главните улоги на многу Warhammer 40K проекти. Откако синоќа се појавија вести за претстојниот проект Warhammer 40K, студиото Amazon утрово објави дека обезбедиле „глобални права“ на универзумот Warhammer 40K, дозволувајќи им да снимаат филмови, ТВ серии и „повеќе“ врз основа на мрачната франшиза. Cavill, исто така, беше потврден како извршен продуцент, директор и ѕвезда на „франшизата“ на Warhammer 40K, што укажува на тоа дека ќе се појави во повеќе проекти на Warhammer.

На Instagram, Cavill ја коментираше веста, велејќи дека неговит сон бил да го види универзум на Warhammer во живо! Cavill го изјави следново

“Now, after 22 years of experience in this industry, I finally feel that I have the skill set and experience to guide a Warhammer Cinematic Universe into life. Partnering with Natalie Viscuso at Vertigo has been a blessing beyond words, without her we might not have found the perfect home at Amazon. And having a home like Amazon will give us the freedom to be true to the massive scope of Warhammer. To all of you Warhammer fans out there, I promise to respect this IP that we love. I promise to bring you something familiar. And I endeavour to bring you something fantastic that is, as of yet, unseen.”

Универзумот на Warhammer 40K содржи мноштво можности за Amazon, бидејќи франшизата се состои од безброј ликови, фракции и приказни. И покрај тоа што Warhammer 40K содржи бунар без дно од контент, за да се искористи, Games Workshop покажа дека исто така може да биде дом на различни приказни, кои се движат од криминални драми до нешто што не ни можете да си го замислите! Едно нешто што треба да се забележи за поставувањето на Warhammer 40K е дека неговата мрачна темнина е сатирична по природа и намерно дизајнирана да биде без „добро момче“. Додека постојат благородни ликови, секоја фракција е корумпирана и зла на свој начин, хранејќи се во бесконечниот циклус на војна и стагнација во кој обичните луѓе се само имот и ресурси што треба да се трошат за доброто на која било фракција под која служат.

На наштиот сајт имате специјална секција која што е наменета специјално за Warhammer и можете да научите многу повеќе за Warhammer 40 – ТУКА

МАРКЕТИНГ

About The Author

Sony ја најавија Horizon Forbidden West: Complete Edition за PlayStation 5 и прситигнува следниот месец на PS5, а за PC на почетокот на следната година. Ова издание на најновите авантури на Aloy ја вклучува основната игра и DLC Burning Shores, заедно со избор на додатоци.

На PlayStation 5, комплетното издание доаѓа на 6-ти октомври со цена од 60 долари. Комплетното издание потоа ќе биде достапно за играчите на PC преку Steam и Epic Game Store некаде на почетокот на 2024 година.

На PS5 изданието, Horizon Forbidden West: Complete Edition ќе го содржи следново:

  • Horizon Forbidden West for PS5
  • Burning Shores DLC for PS5
  • Digital soundtrack
  • Digital art book
  • Horizon Zero Dawn Vol. 1: The Sunhawk digital comic book (Available in English, German, Brazilian Portuguese and Japanese)
  • In-game items: Extras in Photo Mode (special pose and face paint)
  • In-game items unlocked via story progression: Carja Behemoth Elite outfit, Carja Behemoth Short Bow, Nora Thunder Elite outfit, Nora Thunder Sling, Apex Clawstrider Machine Strike piece, Resources pack

Што се однесува до иднината на серијалот, претходно оваа година Guerrilla потврди дека „ќе го продолжи Horizon уште долго време“. Ова ќе ја вклучи претстојната адаптација на Netflix, нејзиниот нов онлајн проект фокусиран на соработка и трета игра фокусирана на Aloy. Дополнително, се шпекулира дека студиото работи и на ремастер на Zero Dawn.