Новата God of War игра е веќе во изработка за PlayStation 5

Изгледа дека во моментов веќе се развива новата игра God of War во Santa Monica Studios и PlayStation, веројатно за PS5, но веројатно и за PS6. во 2018 година, серијата God of War беше рестартирана и достигна огромен успех. Потоа, во 2022 година, ова беше проследено со продолжение, God of War Raganrok. Исто како и неговиот претходник, играта за PS5 беше огромен успех. Со други зборови, можеби не треба да изненадува што уште една нова игра од серијата е во развој во истото студио што ви ги донесе претходните две.

Новата игра на God of War не е официјално објавена, но неколку огласи за работа во студиото споменуваат дека апликантите „мора да имаат познавање за God of War (2018) и God of War Ragnarok“. Она што е интересно овде е дека PlayStation не само што сака апликанти запознаени со God of War, туку и овие специфични игри, сугерирајќи дека тие ќе бидат поврзани. Како што изјавија, ова може да изгледа малку премногу длабоко во формулацијата на огласот за работа. Како и да е, она што е јасно е дека студиото работи на нова игра God of War. И ако претходната временска рамка се алудираше дека стои, таа треба да излезе околу 2026 година, што треба да биде точно на крајот на генерацијата PS5.

Во моментот на објавување, огласите за работни места за кои станува збор не привлекоа никаков вид коментар од PlayStation или од Santa Monica Studios или некој кој е вклучен во серијата. Не очекуваме дека ова ќе се промени, но ако се промени, сигурно ќе ја ажурираме приказната соодветно. Во меѓувреме, слободно оставете коментар за да нѐ известиме што мислите. Што сакате да видите од следната игра на God of War?

МАРКЕТИНГ

About The Author

Sony ја најавија Horizon Forbidden West: Complete Edition за PlayStation 5 и прситигнува следниот месец на PS5, а за PC на почетокот на следната година. Ова издание на најновите авантури на Aloy ја вклучува основната игра и DLC Burning Shores, заедно со избор на додатоци.

На PlayStation 5, комплетното издание доаѓа на 6-ти октомври со цена од 60 долари. Комплетното издание потоа ќе биде достапно за играчите на PC преку Steam и Epic Game Store некаде на почетокот на 2024 година.

На PS5 изданието, Horizon Forbidden West: Complete Edition ќе го содржи следново:

  • Horizon Forbidden West for PS5
  • Burning Shores DLC for PS5
  • Digital soundtrack
  • Digital art book
  • Horizon Zero Dawn Vol. 1: The Sunhawk digital comic book (Available in English, German, Brazilian Portuguese and Japanese)
  • In-game items: Extras in Photo Mode (special pose and face paint)
  • In-game items unlocked via story progression: Carja Behemoth Elite outfit, Carja Behemoth Short Bow, Nora Thunder Elite outfit, Nora Thunder Sling, Apex Clawstrider Machine Strike piece, Resources pack

Што се однесува до иднината на серијалот, претходно оваа година Guerrilla потврди дека „ќе го продолжи Horizon уште долго време“. Ова ќе ја вклучи претстојната адаптација на Netflix, нејзиниот нов онлајн проект фокусиран на соработка и трета игра фокусирана на Aloy. Дополнително, се шпекулира дека студиото работи и на ремастер на Zero Dawn.