Во Fortnite нема да има градење некој период

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

Ако вчера игравте Fortnite во главниот режим на Battle Royale, може да видите необична промена. Механиката на градење објекти беше исфрлена од играта, што го направи Fortnite специфичен меѓу другите игри на Battle Royale. Во режимот на конкурентна игра, како и во режимот Креативен, градењето на објекти сè уште е присутно. Во главниот режим, играта сега е сведена само на движење и пукање со други играчи. Веста е дека играчите имаат дополнителна заштита, т.н overshield, а само движењето е забрзано, а додадена е и нова опција за кршење на вратата во трката.

Оваа промена е дел од пошироката приказна во Fortnite, но не е постојана. Се претпоставува дека ќе трае девет дена, но тоа се уште не е потврдено.

Fortnite (YouTube)

Покрај споменатата промена, Epic Games објави дека планираат да ги донираат сите приходи од играта, направени од 20 март до 3 април, во хуманитарни цели за жителите на Украина погодени од војната.

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on pinterest

WP Post Author

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

E3 2023 полека но сигурно умира и изгледа дека ќе си замине во историјата, бидејќи издавачот на видео игри Ubisoft денес потврди дека повеќе нема да присуствува на настанот. За прв пат од 2019 година, Е3 треба да се врати овој јуни во Лос Анџелес, Калифорнија. По повеќекратните откажувања како резултат на пандемијата COVID, E3 2023 изгледаше како прва конвенција што на крајот ќе ја обедини целата индустрија за игри. Наместо тоа, слично како и многу други издавачи, Ubisoft сега избра да седи настрана и да си седат дома.

Во изјавата дадена до VGC, Ubisoft потврди дека нема да се појават на E3 2023. Првично, Ubisoft се обврза да се појави на E3 ова лето се додека настанот се случува. И покрај фактот дека E3 сè уште се случува многу, сепак, Ubisoft на крајот се врати на својот збор и нема да одлучи да ги насочи своите претстојни игри ова лето на поинаков начин.

“E3 has fostered unforgettable moments across the industry throughout the years. While we initially intended to have an official E3 presence, we’ve made the subsequent decision to move in a different direction, and will be holding a Ubisoft Forward Live event on 12th June in Los Angeles. We look forward to sharing more details with our players very soon.”

Изјава од Ubisoft

Како што истакнаа од Ubisoft, сепак они ќе направат нешто овој јуни кога ќе ја одржат својата следна презентација на Ubisoft Forward. Во последниве години, Ubisoft почна да има повеќе свои преноси во живо за да објавуваат големи најави. И додека сè уште не е познато што ќе има јунскиот Ubisoft Forward, се чини веројатно дека во овој момент ќе се појават нови информации за Assassin’s Creed Mirage, Skull & Bones и Avatar: Frontiers of Pandora.