Nobody Saves The World овој месец доаѓа на Switch, PS4 и PS5

Покрај тоа, NSTW ќе добие ажурирање на сите платформи кои ќе додадат локална соработка. Претходно, NSTW содржеше само онлајн соработка за Xbox и компјутер, а сопствениците на конзоли на PlayStation ќе можат да играат и мултиплеер меѓу генерациите. Никој не го спасува светот е акционен RPG кој ги става играчите во улога, па … никој што може да се претвори во 15 форми – од роденденски магионичари, до стаорци, до многу изненадувачки ликови кои имаат тотално различни способности и начини на игра. Играта го имаше најуспешното лансирање на Steam од сите студиски игри на Drinkbox.

Drinkbox Studios објави дека нивната акција RPG Никој не го спасува светот доаѓа на новите конзоли овој месец, заедно со ново ажурирање. Играта беше објавена за Xbox и PC на почетокот на годината, а на 14 април ќе биде достапна на PS4, PS5 и Nintendo Switch. PlayStation ќе добие идентична верзија на играта која излезе на претходните платформи, а верзијата Switch е дизајнирана така што играчите можат да користат по еден Joycon по играч и да ја играат во режим на маса.

Инвеститорот е познат по хитовите како Guacamelee и Severed, а можете да видите и како изгледа играта од подоцнежниот дел од играта додека го чекате 14-ти април.

МАРКЕТИНГ

About The Author

Sony ја најавија Horizon Forbidden West: Complete Edition за PlayStation 5 и прситигнува следниот месец на PS5, а за PC на почетокот на следната година. Ова издание на најновите авантури на Aloy ја вклучува основната игра и DLC Burning Shores, заедно со избор на додатоци.

На PlayStation 5, комплетното издание доаѓа на 6-ти октомври со цена од 60 долари. Комплетното издание потоа ќе биде достапно за играчите на PC преку Steam и Epic Game Store некаде на почетокот на 2024 година.

На PS5 изданието, Horizon Forbidden West: Complete Edition ќе го содржи следново:

  • Horizon Forbidden West for PS5
  • Burning Shores DLC for PS5
  • Digital soundtrack
  • Digital art book
  • Horizon Zero Dawn Vol. 1: The Sunhawk digital comic book (Available in English, German, Brazilian Portuguese and Japanese)
  • In-game items: Extras in Photo Mode (special pose and face paint)
  • In-game items unlocked via story progression: Carja Behemoth Elite outfit, Carja Behemoth Short Bow, Nora Thunder Elite outfit, Nora Thunder Sling, Apex Clawstrider Machine Strike piece, Resources pack

Што се однесува до иднината на серијалот, претходно оваа година Guerrilla потврди дека „ќе го продолжи Horizon уште долго време“. Ова ќе ја вклучи претстојната адаптација на Netflix, нејзиниот нов онлајн проект фокусиран на соработка и трета игра фокусирана на Aloy. Дополнително, се шпекулира дека студиото работи и на ремастер на Zero Dawn.