Мод за Persona 5 ги менува The Phantom Thieves со карактери од Persona 4

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

Добри вести за фановите на Persona кои сметаат дека им недостасува истражувачкиот тим на Persona 4 додека играат Phantom Thieves на Persona 5 – на пат е мод само за вас. Модот за замена на ликот на Persona 5: Investigation Team е во тек сега, со градење на сосема нова екипа со која ќе се игра низ приказната на играта.

Водечкиот проект е модер кој твита под @REALMadMax1960, во соработка со уметникот Century_. Модот се надоврзува на веќе прекинатиот мод кој го вметнува главниот јунак на Persona 4, Ју во однос на Џокерот на P5. Засега, сите ажурирања се објавуваат на серверот Persona 5: Investigation Team Discord.

Водачот на проектот рече дека целта е главно да се заменат интерфејсот и моделите за Persona 5, кои ќе ги вклучуваат личностите на ликовите на Persona 4, додавајќи дека тие може или не можат да имплементираат и анимации на ликови. Ажурирањата во Discord забележуваат дека проектот ќе ги замени гласовните линии само ако некој се појави да помогне со таа страна на развојот.

Discord, исто така, наведува кои ликови ќе бидат заменети со постоечката екипа на Persona 5, при што одлуките ќе бидат донесени врз основа и на личноста и на пропорциите. Голем број на рани изданија се објавени на Discord на играта, но програмерите велат дека ќе бидат објавени на GameBanana само кога е во состојба за репродукција – што значи дека целата приказна на играта треба да може да се игра до крај.

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on pinterest

WP Post Author

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

PlayStation претстави нов трејлер пред објавувањето на God of War Ragnarök.

Овој трејлер, насловен Myths of Midgard, нуди кратко резиме на епот на God of War од 2018 година. Во него глуми Felicia Day, додека таа ја раскажува досегашната приказна за Кратос и Атреус. Во текот на прераскажувањето, кое изобилува со навистина прекрасни уметнички дела, има и мали „изненадувања“ од Мимир што го знае сето тоа.

Има и нов блог за PlayStation кој ја детализира приказната, иако се разбира сето тоа завршува пред да започне Рагнарок. God of War Ragnarök треба да излезе во среда, 9-ти ноември и за PlayStation 4 и PS5.

Пред ова издание, Sony ги детализираше различните изданија што играчите ќе можат да ги добијат. Ова го вклучува и Jotnar Edition, чија цена е 230 долари. За ова, ќе добиете многу фенси физички предмети и дигитален код за играта – но без диск. Како што, за жал, стана норма, сепак, веќе го искористуваат ентузијазмот на обожавателите за серијата God of War, со ограничено издание на верзии на God of War Ragnarök кои се појавуваат на сајтови како што е eBay за повеќе од двојно повисока цена од малопродажбата.