Достапен Nintendo Switch System Update 14.0.0, конечно добиваме фолдери

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

Nintendo објави дека е достапно ажурирањето на системот Nintendo Switch 14.0.0, конечно додавајќи папки во нивната хибридна конзола.

Еве го целосниот преглед на ажурирањето:

 • Сега можете да креирате групи/фолдери за да ви помогнат да ги организирате насловите на софтверот
 • Создавањето групи за различни жанрови на игри, девелопери или што и да било што сакате да го организирате може да го олесни наоѓањето на апликацијата што ја сакате
 • Може да се создадат до 100 групи со најмногу 200 наслови по група.
 • Копчето за продолжување на екранот „Сите софтвер“ се прикажува само кога има 13 или повеќе икони за наслов на софтверот на системот
 • За повеќе информации, видете Како да креирате групи на софтвер

Bluetooth® Audio volume behavior was changed

 • Сега можете да ја прилагодите јачината на звукот на аудио уредите со Bluetooth користејќи ја или конзолата Nintendo Switch™ или преку копчињата за контрола на јачината на звукот на аудио уредот со Bluetooth.
 • Аудио уредот со Bluetooth мора да поддржува AVRCP профили за да функционираат овие промени.
 • Јачината на звукот прикажана на конзолата ќе ја одразува јачината на звукот на Bluetooth кога се користат контролните копчиња на уредот.
 • Максималната излезна јачина на звук за некои аудио уреди со Bluetooth е зголемена.
 • При првото поврзување уред, јачината на звукот ќе се намали за да се избегне ненадејна гласност.
 • За повеќе информации, видете Како да спарувате и управувате со аудио уреди со Bluetooth.

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on pinterest

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

Фондот за јавни инвестиции на Саудиска Арабија, кој што е дупка без дно но полна со пари, чија задача е да ја диверзифицира економијата на нацијата, се здоби со 5,01 отсто од акциите во Нинтендо.

Веста беше објавена во поднесување до Министерството за финансии на Јапонија, пишува Bloomberg. Тоа следи по слични инвестиции направени минатата година во Capcom, EA, Take-Two и Activision, заедно со речиси целосна сопственост на SNK.

Bloomberg вели дека ова ќе го направи Фондот за јавни инвестиции „петти по големина акционер на компанијата“. Ако ова е прв пат да наидете на ваков вид пари, знајте дека PIF е многу лошо нешто, како и човекот што го води, саудискиот престолонаследник Mohammed bin Salman.

Saudi Arabia spent the last year throwing money around the video game industry, with strategic investments in companies like Activision Blizzard, Electronic Arts, Take-Two Interactive, Capcom, and Nexon. Like many of Mohammed bin Salman’s dealings, these purchases fall within the Saudi Vision 2030 strategy established during his mid-decade rise to power, which on paper is meant to diversify the kingdom’s oil-centric economy.

In reality, however, Saudi Vision 2030 is largely a propaganda campaign focused on whitewashing Saudi Arabia’s atrocious human rights record. The regressive monarchy seemingly hopes that aligning itself with entertainment industries around the world might loosen the purse strings of businesses wary of investing in the oil-rich country’s economy, especially with the murder of journalist Jamal Khashoggi and the ongoing, U.S.-backed Yemeni genocide still looming overhead.

Видео игрите не се единствената индустрија за забава на страниците на PIF. Холивуд не е непознат за саудиските пари во последниве години, а спортските тимови и натпревари исто така беа главен приоритет за престолонаследникот. Купувањето со големи пари на премиерлигашот Њукасл минатата година помина и покрај големите протести поради состојбата со човековите права во државата, додека парите од ПИФ исто така се потрошени на сè, од коњски трки до Формула 1.