PlayStation го претставија новиот God of War Ragnarok PS5 Bundle

PlayStation откри дека ќе објави нов пакет конзоли за PS5 во наредниот месец заедно со лансирањето на God of War Ragnarok. Иако PlayStation веќе имаше прилично силна постава на наслови во текот на 2022 година, претстојното продолжение на God of War лесно ќе биде најголемата игра што Sony ја објавува оваа година. Како таков, издавачот сега бара да им олесни на оние кои сакаат да ги земат и Ragnarok и најновата конзола PlayStation 5 за само неколку недели.

Споделена на социјалните мрежи денес, PlayStation откри дека ќе пушти нова конзола PS5 која доаѓа спакувана со God of War Ragnarok следниот месец. Овој нов пакет на PS5 треба да стане достапен на истиот датум кога Ragnarok ќе излезе, а тоа е 9-ти ноември. Слично како и претходните пакети на PS5 што ги видовме, God of War Ragnarok ќе биде вклучен во овој пакет во форма на дигитален код, што значи дека оние кои сакаат да имаат физичка копија од играта ќе останат без копија… Добивате дигитална верзија, но нормлана верзија на PS5, не Digital-Only.

Како целина, ова е трет голем пакет конзоли за PS5 што го видовме по објавувањето на Sony откако хардверот пристигна во 2020 година. Претходните пакети исто така имаа истакнати наслови на PlayStation, како што се Ratchet & Clank: Rift Apart и Horizon Forbidden West . Со голема веројатност, овој пакет God of War Ragnarok ќе стане главната верзија на PS5 што Sony сака да ја продаде додека се приближуваме до празничната сезона.

Зборувајќи за празниците, се чини дека PS5 може да стане многу полесен за купување во наредните недели и месеци. Додека платформата PlayStation сè уште е тешко да се дојде во општа смисла, неодамнешните извештаи покажуваат дека Sony ги зголемува своите залихи на PS5 во текот на изминатиот месец. Ова веројатно делумно се должи не само на празничната брзање, туку и на лансирањето на God of War Ragnarok. Значи, ако сè уште се обидувате да купите PS5, можеби ќе имате повеќе среќа пред да заврши 2022 година.

МАРКЕТИНГ

About The Author

Според новиот извештај на Dealabs, доверливиот протекувач billbil-kun тврди дека God of War Ragnarök наскоро ќе добие најава за PC.

Извештајот проценува дека верзијата за компјутер ќе биде „објавена некаде во мај 2024 година“, лабаво преведена. Се додава дека најавата би можела да пристигне за време на новата изложба на PlayStation, која, исто така, веројатно доаѓа овој месец.

Dealabs, исто така, споменува дека не може да го потврди датумот на објавување за PC верзијата на God of War Ragnarök, иако го истакнува датумот на лансирање на оригиналот во 2022 година.

God of War Ragnarök е еден од најценетите ексклузивни наслови на PlayStation. Сепак, PlayStation ќе ја објави Ghost of Tsushima Director’s Cut за ПЦ следната недела на 16 мај. Значи, постои преседан за слични планови.

И покрај некои измешани чувства за PSN, новата верзија за компјутер на Ghost of Tsushima изненадувачки ќе ги вклучи и трофеите на PlayStation и преклопот. Не е јасно дали овие карактеристики на компјутер ќе се прошират на наслов како God of War Ragnarök.

Billbil-kun успешно објави различни вести од индустријата и други неизбежни најави. Ова ги вклучува тврдењата за Death Stranding 2 од јануари 2024 година. Набргу потоа, Death Stranding 2 доби нов трејлер за приказната.

Значи, многу е веројатно дека доаѓа најавата за God of War Ragnarök. Сепак, ништо не е потврдено, а PlayStation се уште официјално не се закачи или откри ништо.