Добиваме нова мапа во Сезона 15 на Apex Legends

Apex Legends секогаш прават добри тизери за она што следува во идните сезони, а оваа недела Battle Royal-от го доби првиот тизер за Сезона 15. Играчите забележаа тизер „Golden Ticket“ на Willy Wonka за сезона 15 во играта што ветува можност да се види идниот дом на Apex Games”. Овој тизер е протолкуван како навестување за новата мапа планирана за следната сезона, но играчите всушност не можат да ги користат овие билети се уште.

Златните билети се доволно едноставни за да се најдат. За да го лоцирате, сè што треба да направите е да влезете во игра и да најдете Replicator. Ќе го видите Златниот билет сместен на самиот врв на Loot Wheel кога ќе ги погледнете опциите на Replicator, но ќе мора да имате многу материјали за изработка за да го добиете, бидејќи чини 125. Ќе добиете златно оружје и малку муниција, така што вреди да се инвестира дури и ако тоа значи дека ќе ги потроши речиси сите ваши материјали за изработка.

Се смета за “специјален” ајтем сличен на златниот MRVN Arms што играчите можат да го најдат на Олимп, но се чини дека не зазема место во вашиот инвентар во моментов. Нема ништо друго што можете да направите со него во моментов, но сепак е уредно да се види и е потенцијално исплатливо поради оружјето, исто така.

Сепак, се чини дека ќе видиме повеќе за овој тизер следната недела. Тизерите на Apex Legends се вообичаено процеси со повеќе делови кои се откриваат со текот на времето, и ако ги погледнете достапните плејлисти во Apex во моментов, ќе видите нова опција во горниот десен агол. Се вика „Нов дом“ и моментално вели дека ќе се отклучи за шест дена, што значи дека следната фаза од овој лов во играта треба да се одвива на 19 октомври, под претпоставка дека ништо не се случува пред тоа.

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

About The Author

Во новиот блог пост, PlayStation објави дека планираат да додаде компјутерска поддршка за уредот PSVR2 некаде во 2024 година.

Компанијата соопшти дека „во моментов ја тестираме способноста на игрите на PSVR2 да пристапат до дополнителни игри на компјутер“.

Бидејќи овие планови сè уште се во фаза на тестирање, фановите може да очекуваат поддршката за компјутер да пристигне подоцна во текот на годината.

Сепак, ова е само шпекулација. PlayStation не откри точен датум на објавување. Но, компанијата потврди дека „се надеваме дека ќе ја направиме оваа поддршка достапна во 2024 година“.

PlayStation VR

Уредот PSVR2 првпат беше објавен минатата година, со повеќе од триесет игри на лансирање. Ова вклучуваше тринаесет сосема нови наслови. Сепак, VR просторот продолжува да се шири. PlayStation VR2 сепак би можел да користи поширок избор на игри, а поддршката за компјутер дефинитивно би била голем скок напред.

Фановите веќе шпекулираат за некои од потенцијалните компјутерски игри кои би имале корист од овој пристап. Но, PlayStation не елаборираше колку ќе биде обемна поддршката. Apple Vision Pro објавен претходно овој месец, на различни критики. Некои корисници, меѓу другото, не беа задоволни од неговата тежина.

Значи, PSVR2 веројатно има еден конкурент помалку таму. Иако, сè уште има разговори дека Xbox би можел да инвестира во рачен уред некогаш во иднина. Засега, Мајкрософт неодамна објави дека работи на „моќна“ конзола од следната генерација.

Џим Рајан, кој ќе се повлече од функцијата извршен директор во Sony Interactive Entertainment следниот месец, неодамна ги наведе своите најдобри PlayStation игри од секоја генерација.

Се надеваме дека PSVR2 наскоро ќе има можност да вклучи повеќе свои класици со поддршка за компјутер оваа година.