WARHAMMER Друштвени игри

Games Workshop го потпиша договорот со Amazon Studios за креирање на Филмски Универзум за Warhammer 40K

Минатата 2022 година не заврши добро за нашиот омилен дел од запалениот гејмер Хенри Кавил. Откако го напушти тимот на Netflix The Witcher за да се врати на големото платно како врвен суперхерој на DC, проектот за Супермен се распадна, неговата стара работа ја нема, а тој одеднаш бараше нешто да направи. Но, имаше една

Прочитај повеќе
WARHAMMER Друштвени игри

Games Workshop од ново ќе ја издадат првата верзија на Warhammer 40.000

Games Workshop ќе го препечати од ново и повторно ќе го издадат оригиналното издание на Warhammer 40.000. За 30-годишнината од воената друштвена игра, уште во 2017 година се случи ова одново издавање, но го направија достапно само во Warhammer World во Нотингем. Многумина немаа шанса да отпатуваат до таму и да си земат една едиција,

Прочитај повеќе
WARHAMMER Поп-култура

Henry Cavill го остави Superman за универзумот на Warhammer 40K

Amazon Studios официјално потврди дека ги има глобалните права за изградба на филмски универзум на Warhammer 40K, а извршниот директор на сите проекти ќе биде човекот кој што беше Superman (DCEU) и Geralt (Netflix) – Henry Cavill! Дополнително Cavill нема да биде само извршен директор за сите проекти, туку ќе биде и во главните улоги

Прочитај повеќе
WARHAMMER

WARHAMMER 40.000 – Трет Дел: За GAMEPLAY-от

Покрај очигледните работи, како модели кои ја претставуваат војската, рамна површина и терен, за играње на WH40K потребни се уште неколку работи. Играта користи D6 систем, односно целиот исход на битката се заснова на вртење обични шестстрани коцки. Среќата игра голем удел во самиот gameplay, ова секако може да се митигира со добро обмислена синергија

Прочитај повеќе
WARHAMMER

WARHAMMER 40.000 – Втор Дел: За Креативниот Дел од Хобито

Miniatures Wargaming игрите секогаш имаат два аспекти. Првиот е креативниот аспект, односно креирање на самата армија со која се игра, како и теренот. Вториот аспект, секако е самото играње. Се игра по точно одредени правила кои се напишани во таканаречени Basic Rule Books. Warhammer 40000 не е исклучок од ова, напротив цврсто се потпира и

Прочитај повеќе
WARHAMMER

WARHAMMER 40.000 – Прв Дел: Приказната на Играта

Warhammer 40.000, до сега без конкуренција најголемата и најпозната Miniatures Wargame што некогаш била направена. Имајќи го предвид фактот дека играта датира од 1987-ма година и сè уште е активна, зборува многу. Е сега се поставува многу логичното прашање, што е тоа што ја прави оваа игра толку уникатна и толку добра па успева да

Прочитај повеќе
WARHAMMER

WARHAMMER – Забавно хоби или нешто многу повеќе

Warhammer, тема на која можам да зборувам на долго и широко, а воопшто да не ми здосади. Сепак, пред да почнам да раскажувам сметам дека треба прво да дадам кратко објаснување што се Warhammer игрите и на кој жанр на игри припаѓаат. Warhammer се група на игри кои припаѓаат на жанрот Miniatures Wargaming кој пак

Прочитај повеќе