Во изработка е следната Horizon игра

Guerrilla Games работат на следната Horizon игра која ќе биде онлајн проект поставен во универзумот Horizon. Развивачите на PlayStation ја потврдија оваа игра со тоа што поставија оглас каде што бараат луѓе кои ќе работат на оваа игра на нивните социјални мрежи. Веста е споделена на посебни социјални мрежи на Guerrilla Games, каде што развивачот објави голем број различни работни места што сакаат да ги пополнат за да се изгради тим што ќе работи на „посебен онлајн проект поставен во универзумот на Horizon“. Беа споделени неколку други детали освен фактот каква ќе биде оваа игра, но таа ќе се состои од нова екипа на ликови, како и „уникатен стилизиран изглед“.

Списоците за работни места беа споделени на Twitter, како и на главната страница за работни места за Guerrilla Games. Тие се состојат од буквално сè, од наративен дизајнер до директор за дизајн до „дизајнер за ангажирање на играчи“. Работните места кои што се како Skills, Rewards, Progression и начините за одржување на играчите активни и поттикнати се споменати низ сите овие огласи за онлајн проектот, но не се спомнуваат некои истакнати детали како Combat или нешто слично.

Што се однесува до новиот стилизиран изглед на играта, ништо не беше кажано многу за тоа. Сликата на објавата за работа споделена на Твитер нуди најмногу детали во тој поглед.

“We are continue to create epic solo adventures for Aloy. But there is more. A new internal team is developing a separate Online Project set in Horizon’s universe. Featuring a new cast of characters and a unique stylized look, friends will be able to explore the majestic wilds of Horizon together.”

Уште во ноември беше објавено дека PlayStation наводно се стреми кон Horizon MMO. Компанијата наводно работеше со развивачот NCSoft на овој проект, студио кое има искуство со MMO.

МАРКЕТИНГ

About The Author

Sony ја најавија Horizon Forbidden West: Complete Edition за PlayStation 5 и прситигнува следниот месец на PS5, а за PC на почетокот на следната година. Ова издание на најновите авантури на Aloy ја вклучува основната игра и DLC Burning Shores, заедно со избор на додатоци.

На PlayStation 5, комплетното издание доаѓа на 6-ти октомври со цена од 60 долари. Комплетното издание потоа ќе биде достапно за играчите на PC преку Steam и Epic Game Store некаде на почетокот на 2024 година.

На PS5 изданието, Horizon Forbidden West: Complete Edition ќе го содржи следново:

  • Horizon Forbidden West for PS5
  • Burning Shores DLC for PS5
  • Digital soundtrack
  • Digital art book
  • Horizon Zero Dawn Vol. 1: The Sunhawk digital comic book (Available in English, German, Brazilian Portuguese and Japanese)
  • In-game items: Extras in Photo Mode (special pose and face paint)
  • In-game items unlocked via story progression: Carja Behemoth Elite outfit, Carja Behemoth Short Bow, Nora Thunder Elite outfit, Nora Thunder Sling, Apex Clawstrider Machine Strike piece, Resources pack

Што се однесува до иднината на серијалот, претходно оваа година Guerrilla потврди дека „ќе го продолжи Horizon уште долго време“. Ова ќе ја вклучи претстојната адаптација на Netflix, нејзиниот нов онлајн проект фокусиран на соработка и трета игра фокусирана на Aloy. Дополнително, се шпекулира дека студиото работи и на ремастер на Zero Dawn.