Magic: The Gathering ќе имаат колаборации со Assassin’s Creed, Fallout, и Final Fantasy во 2024

Wizards of the Coast открија какви нови експанзии и кросовери ќе има Magic: The Gathering кои може да очекуваат да се видат следната година, вклучувајќи нови сетови базирани на световите на Final Fantasy, Fallout и франшизата на Assassin’s Creed. Картите се објавени како дел од серијата Universes Beyond на TCG играта, и треба да започне на почетокот на 2024 година со колаборацијата на Fallout серијалот.

За жал, во 2024 година ќе има колаборации само со Fallout и Assassin’s Creed, за големата колаборација со Final Fantasy ќе треба да се почека до 2025 година. Прво ќе се започне со Fallout серијалот пред крајот на првиот квартал од 2024 година. Во вториот квартал добиваме експанзии и сетови што си се од светот на Magic, а потоа на почетокот од третиот квартал на 2024 година, започнува со Assassin’s Creed!

“The set will encompass each main Final Fantasy game that has been released to date, from the original Final Fantasy to the recently released Final Fantasy 16. The set will also be available to play on Magic Arena.”

Изјава од Wizards of the Coast

Останатите сетови и експазнии кои што доаѓаат во 2024та година се Ravnica Remastered, Murders at Karlov Manor, Outlaws of Thunder Junction, Modern Horizons 3, Bloomburrow и Duskmourn House of Horror.

МАРКЕТИНГ

About The Author

Џокерот од Флорида, кој навидум инспирираше лик прикажан во трејлерот за на GTA 6, бара 2 милиони долари од Rockstar Games за неговото искористување, и тоа што му го украле целиот карактер кој што он сам си го градел.

Во видеото објавено на социјалните мрежи, „вистинскиот“ Џокер ги повтори своите размислувања од неговото претходно видео. Тој покажа кон ликот од играта рамо до рамо со негова слика, повторувајќи постојано дека е јасно од кого е инспириран тој лик.

“We gotta talk GTA, or not you guys gotta give me a million or two,” he said in the video.

“Holla at me GTA. Rockstar Entertainment.”

Дури и ако има шанси да добие пари од Rockstar, тоа е многу малку веројатно. Rockstar лесно може да тврди дека ликот во играта е пародија. Има и случај кога актерката Lindsay Lohan се обиде да ги тужи Rockstar, тврдејќи дека ликот на девојка во GTA V се базира на неа.

Тој случај на крајот беше отфрлен откако судијата Eugene Fahey изјави: “„Уметноста и реалниот живот не треба да се споредува. Доколку во игра имаме рендер од некој карактер не значи дека тоа е инспирано од реалниот живот”.

Rockstar не ги коментираше барањата на Џокерот од Флорида, и најверојатно нема да ги коментира во никакво официјално својство… Нормално дека не се будали за да го направат тоа…