Друштвени игри

Фрлање Magic: The Gathering Карти во Ѓубре кои вредат $100K

Изминатиов викенд, корисник на Reddit, кој е познат како LATIN0, објави слика од шест палети на Magic: The Gathering карти кои биле фрлени на нивната локална депонија. Она што би било богатство за посветен играч беше земено како љубопитност од LATIN0, кој знаел дека играта постои само од една деценија користење на Reddit. Иако не […]

Прочитај повеќе
Друштвени игри

Transformers влегоа во светот на Magic: The Gathering

Најавени на овонеделниот Hasbro PulseCon, првите шест двострани карти ги содржат вашите омилени Трансформери кои што ги имаат своите две форми – Возило Верзија и Робот Верзија. Има две верзии на секој Трансформер, бидејќи тие доаѓаат и во ретро стил од 1980-тите, како и во нивната Shattered Glass варијанта. Досега се потврдени картите со Optimus […]

Прочитај повеќе
Друштвени игри

Doctor Who пристигнува во Magic: The Gathering

Докторот доаѓа во Magic: The Gathering. За време на денешниот пренос на Wizards Presents, Wizards of the Coast потврди дека работи на претстојниот Magic: The Gathering Universes Beyond во соработка со BBC за создавање на Doctor Who Magic: The Gathering карти. Сетот ќе се состои од четири Commander декови, како и специјални колекционерски бустери со […]

Прочитај повеќе
Друштвени игри

Magic: The Gathering прават Crossover со Fortnite

Доколку некако сте пропуштиле, популарната игра со карти Magic: The Gathering прави кросовери со секакви други својства како дел од тековните дропови на Secret Lair. Secret Lair е во основа понуда со ограничено време за она што е обично преоблечени физички картички со посебна уметност и соодветни нови имиња. Дропот на Fortnite Secret Lair беше […]

Прочитај повеќе
Друштвени игри

Новата експанзија на Magic: The Gathering ги води играчите низ мрачните улици на New Cappena каде што владее криминалот

Најновата Magic: The Gathering експанзија ги носи Planeswalkers до сосема нов авион и раздвижениот град на ангелите и демони наречен New Capenna. Градот го водат пет семејства, во секое со демон на чело на масата, контролирајќи различни аспекти на економијата на метрополата. Улиците на Њу Капена го искористуваат чувството на златното доба на громогласните 20-ти, […]

Прочитај повеќе