Todd Howard е разочаран бидејќи ја најавиле The Elder Scrolls VI

Додека следната RPG игра на Bethesda е Starfield, и излегува за многу кратко, многу фанови ја чекаат The Elder Scrolls VI, нивната најголема франшиза која што ја поседуваат.

Најавена уште во 2018 година на еден од последните саеми за електронска забава E3 кој што се случи во живо т.е. отворен за посетители, The Elder Scrolls VI беше чудно откриена заедно со Starfield. На прашањето дали ја најавил играта премногу рано, директорот на играта на Bethesda Game Studios, Todd Howard, даде замислен одговор за магазинот GQ.

“I have asked myself that a lot I don’t know. I probably would’ve announced it more casually.”

Изјава од Todd Howard за GQ Magazine

Многу товар се става на Starfield периодов, иако може да се каже истото за The Elder Scrolls VI, продолжението на круната на Bethesda – Skyrim, што дури и самиот Todd се шегува дека продолжува да се продава премногу добро… И е тотално во право

Не се знае многу за The Elder Scrolls VI освен дека ќе биде ексклузива за PC и XBOX платформите, меѓу другите шеги од самиот Тод дека обожавателите ќе играат „со децении“. Ништо чудно и да е во право, тоа го гледаме благодарение на Skyrim.

Последнио тизер е особено вистинита имајќи предвид дека најраното што го очекуваме The Elder Scrolls VI е веројатно најрано од 2026 до 2028 година, близу две децении од објавувањето на Skyrim. Фановите сè уште купуваат и играат Skyrim во мноштво до ден-денес. ДВЕ ДЕКАДИ ЛУЃЕ! Свесни сте дека има деца родени во 2011 година кои што додека излезе The Elder Scrolls VI можно е да бидат полнолетни…

Todd Howard е директор на играта на сите наслови на Elder Scrolls уште од The Elder Scrolls III: Morrowind, и тој нема да се пензионира наскоро… На друго место во интервјуто, Todd Howard се спореди себеси со легендата на Нинтендо, Шигеру Мијамото, кој сè уште дизајнира и произведува игри во своите 70-ти години.

МАРКЕТИНГ

About The Author

Sony ја најавија Horizon Forbidden West: Complete Edition за PlayStation 5 и прситигнува следниот месец на PS5, а за PC на почетокот на следната година. Ова издание на најновите авантури на Aloy ја вклучува основната игра и DLC Burning Shores, заедно со избор на додатоци.

На PlayStation 5, комплетното издание доаѓа на 6-ти октомври со цена од 60 долари. Комплетното издание потоа ќе биде достапно за играчите на PC преку Steam и Epic Game Store некаде на почетокот на 2024 година.

На PS5 изданието, Horizon Forbidden West: Complete Edition ќе го содржи следново:

  • Horizon Forbidden West for PS5
  • Burning Shores DLC for PS5
  • Digital soundtrack
  • Digital art book
  • Horizon Zero Dawn Vol. 1: The Sunhawk digital comic book (Available in English, German, Brazilian Portuguese and Japanese)
  • In-game items: Extras in Photo Mode (special pose and face paint)
  • In-game items unlocked via story progression: Carja Behemoth Elite outfit, Carja Behemoth Short Bow, Nora Thunder Elite outfit, Nora Thunder Sling, Apex Clawstrider Machine Strike piece, Resources pack

Што се однесува до иднината на серијалот, претходно оваа година Guerrilla потврди дека „ќе го продолжи Horizon уште долго време“. Ова ќе ја вклучи претстојната адаптација на Netflix, нејзиниот нов онлајн проект фокусиран на соработка и трета игра фокусирана на Aloy. Дополнително, се шпекулира дека студиото работи и на ремастер на Zero Dawn.