Warframe не враќаат на самите почетоци со “Warframe: 1999”

Следната година ќе сме 2024та но ќе се вратиме во 1999та

Годинава се одржа најголемата конвенција за Warframe – TennoCon 2023, и благодарение на тоа девелоперите од Digital Extremes ги најавија следните две огромни експанзии за WarframeWhisper in the Walls (повеќе е Update него експанзија). Но сепак тоа од што сите беа шокирани беше следната огромна експанзија која што повеќе личи на самостојна игра “Warframe: 1999“. Digital Extremes ќе не вратат на самите почетоци од кои што сите очекуваа некогаш да ги доживеат, но никој не очекуваше дека некогаш навистина ќе го направат ова!

Whisper in the Walls, иако – што беше откриена со огромниот дел од 30мин. гејмплеј што можете да го видите подолу – е нешто што веќе го знаеме, но секогаш е нешто уникатно, продолжувајќи ја прекрасната чудна прикзна на Warframe со преклопување во мистериозни големи луѓе, и ќе има моментални промени на димензиите.

Како што објасни креативната директорка на Warframe, Ребека Форд, на прес-конференција пред TennoCon, Whisper in the Walls – кој воведува нови типови мисии, NPC’s, босови и фракции, заедно со нов центар и процедурален сет – е сè за враќање на познато и реконтекстуализирање на сè што играчите виделе досега во нивното десетгодишно патување во Warframe.

Целата експанзија е враќање во минатото каде што играчите ќе се вратат во Deimos’ Necralisk да разговараат со големата глава на LOID, кој вели дека го слушал името Kalimos во своите соништа. По малку разговор, се отвара врата која ги видои играчите во утробата на Necralisk, каде што се гледа дека чудната машинерија започнала некој незапирлив процес. Овде се случува најголемиот климакс на самата игра каде што се дознаваат многу работи, а ѕидовите на собата се отвораат, откривајќи ги претходно неиспитаните информации.

Од овој HUB, играчите можат да се впуштат во новите процедурални данџени на Whisper in the Walls во потрага што ќе ги види како се обидуваат да разбудат мистериозен „Sleeper“. Тоа е патување што ќе ги одведе во одамна напуштената лабораторија на Albrecht Entrati, изработена од впечатлив златен и виолетов сет плочки (осветлена со новата технологија за осветлување, Digital Extremes вели дека на крајот ќе се прошири надвор од новата зона и Necralisk) кои се дел избледениот сјај и дел од „лудиот научник“.

Откривањето на овој гејмплеј прави лудило атмосфера, но работите почнуваат да стануваат навистина бизарни. Одеднаш, додека играчот истражува засенчена подземна комора каде непознат лик стои замрзнат до самото место, ѕидовите се притискаат нанадвор, неверојатно префрлајќи ја сцената во пустинска пустелија каде наскоро се развива борбата со босови, воведувајќи ја втората нова фракција на експанзијата, Murmur. Тоа, сепак, сигурно не е местото каде што работите завршуваат; Наместо тоа, нашиот Tenno продолжува напред, поминува покрај променливите песоци и древните камени ѕидови, а друга врата се отвора, ставајќи ги во огромна, раскошна комора каде што Tenno одеднаш оживува со неочекуван звук на најава во метрото. Ако тоа не беше доволно несоодветно среде оваа Sci-Fi игра на Warframe, вистински воз избива од уредот, врескајќи низ комората пред да исчезне во спротивниот ѕид. ВТФ ПРАВАТ ОВИЕ ЛУЃЕ! ЦАРЕВИ!!!

Како дел од прославите на TennoCon на Digital Extremes, играчите можат да земат бесплатен Dex-оператор во играта во моментов, и ќе биде достапен до крајот на годината. Потоа, овој октомври, доаѓа Abyss of Dagath на Warframe, кое е опишано како издание за Ноќта на вештерките, кое ќе го претстави застрашувачкиот нов Warframe Dagath.

Одејќи во 2024 година, Warframe: 1999 се надеваме дека ќе донесе барем неколку одговори на многуте прашања покренати во неговото откривање на TennoCon, а исто така има и објавување на Warframe на мобилен телефон што треба да го очекуваме, со претрегистрацијата која е сега отворена.

МАРКЕТИНГ

About The Author

Sony ја најавија Horizon Forbidden West: Complete Edition за PlayStation 5 и прситигнува следниот месец на PS5, а за PC на почетокот на следната година. Ова издание на најновите авантури на Aloy ја вклучува основната игра и DLC Burning Shores, заедно со избор на додатоци.

На PlayStation 5, комплетното издание доаѓа на 6-ти октомври со цена од 60 долари. Комплетното издание потоа ќе биде достапно за играчите на PC преку Steam и Epic Game Store некаде на почетокот на 2024 година.

На PS5 изданието, Horizon Forbidden West: Complete Edition ќе го содржи следново:

  • Horizon Forbidden West for PS5
  • Burning Shores DLC for PS5
  • Digital soundtrack
  • Digital art book
  • Horizon Zero Dawn Vol. 1: The Sunhawk digital comic book (Available in English, German, Brazilian Portuguese and Japanese)
  • In-game items: Extras in Photo Mode (special pose and face paint)
  • In-game items unlocked via story progression: Carja Behemoth Elite outfit, Carja Behemoth Short Bow, Nora Thunder Elite outfit, Nora Thunder Sling, Apex Clawstrider Machine Strike piece, Resources pack

Што се однесува до иднината на серијалот, претходно оваа година Guerrilla потврди дека „ќе го продолжи Horizon уште долго време“. Ова ќе ја вклучи претстојната адаптација на Netflix, нејзиниот нов онлајн проект фокусиран на соработка и трета игра фокусирана на Aloy. Дополнително, се шпекулира дека студиото работи и на ремастер на Zero Dawn.