Dune: Spice Wars доаѓа на Xbox Series X/S кон крајот на Ноември

По објавата на PC пред два месеци од издавачите на Funcom и развојното студио Shiro Games, високо пофалената 4X стратешка игра Dune: Spice Wars доаѓа и на конзолите XBOX Series X|S кон крајот на месец ноември.

Навистина сметаме дека е излишно да се опише Dune, бидејќи сите знаат дека знаат за епското дело на Френк Херберт. Ако сте еден од оние кои никогаш не слушнале за Dune, можеме само да кажеме дека ми е жал и препорачувам да го поправите тоа што е можно поскоро. Кратко кажано, најдоброто Sci-Fi искуство што можете да го добиете! Сите Sci-Fi работи што мислите дека се добри, се инспирирани од Dune, и се полоши.

Dune: Spice Wars ве става во улога на една од неколкуте фракции кои се борат за превласт на планетата Аракис и секако контрола над ископувањето на „спајс“ како врвен ресурс во универзумот. Ве очекуваат средби со популарните црви на песочната планета, како и разни начини како да ги избегнете за да го заштитите „спајс“ и своите војници. Spice Wars во својот состав ќе има легендарни ликови како војводата Лето Атреидес и баронот Владимир Харконен со кои ќе тргнеме во битка и ќе владееме со Аракис.

МАРКЕТИНГ

Тагови:

Спорели на:

About The Author

IKEA штотуку го претстави BRÄNNBOLL, целосно нова колекција на мебел наменета за гејмерите. Ова е разновиден опсег кој вклучува дваесет нови видови на мебел, од кои сите се дизајнирани да ги поддржуваат гејмерите на различни начини. Претежно е центрирано околу столици, но има и решенија за складирање, корпи, маси и странични маси кои влегуваат во колекцијата.

Гејмингот стана мејнстрим за сите

Во блог пост објавен на веб-страницата на IKEA, беше наведена основната желба за палетата BRÄNNBOLL:

With BRÄNNBOLL, we are embracing the idea that gaming is for everyone and belongs everywhere in the home. It’s about making it simple for people to create spaces that adapt to gaming, living, and everything in between. We hope this collection will encourage friends and families to engage together, bringing joy and connection through shared gaming experiences.

Во колекцијата BRÄNNBOLL има неколку врвни предмети, вклучително и тепихче, но и подлога за маус, но поголемиот дел од комплетот е составен од предмети за мебел. Со оглед на тоа што е дизајниран да се издвојува од елементите на „традиционалниот дизајн на игри“ што ги знаеме толку добро, BRÄNNBOLL, на почетокот, не е најочигледниот опсег за гејмерите. Се вели дека може да се пофали со „разигран, уникатен изглед“ кој може – понекогаш – „физички да го ангажира играчот“.