Оркестар свират симфонии од A Plague Tale: Requiem

Focus Entertainment објави 40-минутно видео со симфонии од играта A Plague Tale: Requiem во изведба на филхармониски оркестар и хор за да ја прослави номинацијата за играта на Asobo Studio за пет категории во The Game Awards 2022.

“We’re thrilled by this exciting chance, which confirms the overwhelmingly positive reception of the game. Part of the success undeniably goes to the game’s remarkable score, also nominated as Best Music for The Game Awards, composed by Olivier Derivière and featuring world-class performers. They gave an exceptional concert for the occasion of the game’s release, now available to watch on YouTube to celebrate the successful first weeks and nominations for The Game Awards.”

Focus Entertainment

Olivier Derivière е композитор ветеран, кој работел на игри како Alone in the Dark, Remember Me, Vampyr и претходната игра A Plague Tale: Innocence.

Настапот е полн со навистина извонредни луѓе кои што се занимаваат со оваа работа со години. Извонредните изведувачи кои соработуваа со Olivier Derivière на партитурата се Eric-Maria Couturier – истакната членка на Ансамблот Intercontemporain – и двократниот добитник на Греми наградуваниот хор на Естонската филхармонија, кои даваат магични вокали на композициите.

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

About The Author

Се појавија нови протекувања на кои се прикажани видео снимки од некои возила кои доаѓаат до Helldivers 2. Претходно оваа недела се појави протекување во кое беа прикажани машини кои доаѓаат во играта, кои се чини дека се дел од содржина која треба да дојде наскоро. Новото видео, објавено од GameOverDeo на YouTube, покажува нови возила, оружје и механизми со поголеми детали.

Разбирливо е дека, заедницата го спореди ова возило со возилото Warthog од Halo, кое се контролира како еден играч го вози, а друг пука со горната пушка. Во меѓувреме, други снимки ги прикажуваат механизмите во акција. Во моментов не е јасно кога новото ажурирање ќе дојде на играта, но еден член од студиото во несогласувањето на играта изјави дека механизмите биле „добро да почкаат некое време“, што сугерира дека тие би можеле да дојдат порано отколку подоцна.