Ubisoft имаат нов креативен директор за Far Cry

Ветеранот од Ubisoft кој до сега беше на функција писател и дизајнер на наратив, Drew Holmes, од сега ќе биде на најглавната функција за Far Cry IP-то како Креативен Директор на сите идни проекти.

Holmes, кој претходно служеше како наративен директор за франшизата, ја сподели веста за неговото унапредување на неговиот LinkedIn профил, откривајќи дека е унапреден во директор на IP за Far Cry.

“It’s been an exciting few months… I’m happy to share that I’m starting a new position as IP Director of Far Cry at Ubisoft! We have big things in store 🙂 Don’t hesitate to reach out if you want to be a part of the next evolution of this great brand!”

Извадок од LinkedIn на Drew Holmes

Holmes како наративен директор има работено на Far Cry: New Dawn и Far Cry 5 што се едни од подобрите Far Cry игри до сега направени. Пред тоа, тој беше главен писател за BioShock Infinite на Irrational Games и работеше на првите три игри на Saints Row во Volition.

Според извештаите за медиумите од претходно оваа година, Ubisoft моментално работат на Far Cry 7 и Мultiplayer Far Cry игра. Се вели дека и двата наслови се привремено закажани за објавување во есен 2025 година. Far Cry 6, кој беше објавена во 2021 година, вклучуваше онлајн кампања, но немаше конкурентна мултиплеер компонента.

Поранешниот креативен директор на Far Cry, Dan Hay, го напушти Ubisoft во 2021 година по една деценија во неговото студио во Монтреал, каде што беше заслужен за надгледување на серијата во нејзиниот најпросперитетен период. Тој сега се насочува кон новата сурвајвл на Blizzard.

МАРКЕТИНГ

About The Author

Sony ја најавија Horizon Forbidden West: Complete Edition за PlayStation 5 и прситигнува следниот месец на PS5, а за PC на почетокот на следната година. Ова издание на најновите авантури на Aloy ја вклучува основната игра и DLC Burning Shores, заедно со избор на додатоци.

На PlayStation 5, комплетното издание доаѓа на 6-ти октомври со цена од 60 долари. Комплетното издание потоа ќе биде достапно за играчите на PC преку Steam и Epic Game Store некаде на почетокот на 2024 година.

На PS5 изданието, Horizon Forbidden West: Complete Edition ќе го содржи следново:

  • Horizon Forbidden West for PS5
  • Burning Shores DLC for PS5
  • Digital soundtrack
  • Digital art book
  • Horizon Zero Dawn Vol. 1: The Sunhawk digital comic book (Available in English, German, Brazilian Portuguese and Japanese)
  • In-game items: Extras in Photo Mode (special pose and face paint)
  • In-game items unlocked via story progression: Carja Behemoth Elite outfit, Carja Behemoth Short Bow, Nora Thunder Elite outfit, Nora Thunder Sling, Apex Clawstrider Machine Strike piece, Resources pack

Што се однесува до иднината на серијалот, претходно оваа година Guerrilla потврди дека „ќе го продолжи Horizon уште долго време“. Ова ќе ја вклучи претстојната адаптација на Netflix, нејзиниот нов онлајн проект фокусиран на соработка и трета игра фокусирана на Aloy. Дополнително, се шпекулира дека студиото работи и на ремастер на Zero Dawn.