PlayStation ги објави датите за кога ќе дојдат новите PlayStation Plus услуги

Откако се објави дека PlayStation Now ќе стане дел од PlayStation Plus, а таа верзија ќе биде поделена на неколку услуги (нивоа), Sony ги објави датумите на објавување за кога ќе бидат достапни тие нови претплати. Овие три нивоа на PlayStation Plus ќе бидат објавени на глобално ниво, но нема да доаѓаат насекаде во точно исто време. Ќе имаат разлика од месец дена додека не излезат за сите големи региони.

PlayStation Plus multi-tier ланисрање:

  • May 23rd in Asian markets (надвор од Јапонија)
  • June 1st in Japan
  • June 13th in the Americas
  • June 22nd in Europe

Овие нови нивоа започнуваат со PlayStation Plus Essential, кој ќе функционира исто како што си е сега PlayStation Plus. Доколку го имате тоа и не планирате да го надградувате, ништо нема да ви се промени. Меѓутоа, за оние кои сакаат “две-во-едно” комбинации на PlayStation Plus и PlayStation Now, наскоро ќе треба да изберете помеѓу PlayStation Plus Extra и PlayStation Plus Premium. Првата чини 99,99 долари годишно и вклучува до 400 игри за PlayStation 4 и PlayStation 5 преку интеграцијата на PlayStation Now (PlayStation Plus Extra ). Додека втората чини 119,99 долари годишно и доаѓа со PlayStation, PlayStation 2, PlayStation 3, PlayStation 4 и PlayStation 5 игри. Сепак, игрите на PlayStation 3 се достапни само преку Cloud Streaming опција (PlayStation Plus Premium).

Цена на сите услуги за месечно, три месеци и годишно:

PS Plus Essential: $9.99/€8.99/£6.99 месечно, $24.99/€24.99/£19.99 за три месеци, or $59.99/€59.99/£49.99 годишно.

PS Plus Extra: $14.99/€13.99/£10.99 месечно, $39.99/€39.99/£31.99 за три месеци, or $99.99/€99.99/£83.99 годишно.

PS Plus Premium: $17.99/€16.99/£13.49 месечно, $49.99/€49.99/£39.99 за три месеци, or $119.99/€119.99/£99.99 годишно.

“The new Extra and Premium tiers represent a major evolution for PlayStation Plus. With these tiers, our key focus is to ensure that the hundreds of games we offer will include the best quality content that sets us apart. At launch, we plan to include titles such as Death Stranding, God of War, Marvel’s Spider-Man, Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Mortal Kombat 11, and Returnal. We’re working closely with our imaginative developers from PlayStation Studios and third-party partners to include some of the best gaming experiences available with a library that will be regularly refreshed.”

Изјава на Jim Ryan за новите услуги

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

About The Author

IKEA штотуку го претстави BRÄNNBOLL, целосно нова колекција на мебел наменета за гејмерите. Ова е разновиден опсег кој вклучува дваесет нови видови на мебел, од кои сите се дизајнирани да ги поддржуваат гејмерите на различни начини. Претежно е центрирано околу столици, но има и решенија за складирање, корпи, маси и странични маси кои влегуваат во колекцијата.

Гејмингот стана мејнстрим за сите

Во блог пост објавен на веб-страницата на IKEA, беше наведена основната желба за палетата BRÄNNBOLL:

With BRÄNNBOLL, we are embracing the idea that gaming is for everyone and belongs everywhere in the home. It’s about making it simple for people to create spaces that adapt to gaming, living, and everything in between. We hope this collection will encourage friends and families to engage together, bringing joy and connection through shared gaming experiences.

Во колекцијата BRÄNNBOLL има неколку врвни предмети, вклучително и тепихче, но и подлога за маус, но поголемиот дел од комплетот е составен од предмети за мебел. Со оглед на тоа што е дизајниран да се издвојува од елементите на „традиционалниот дизајн на игри“ што ги знаеме толку добро, BRÄNNBOLL, на почетокот, не е најочигледниот опсег за гејмерите. Се вели дека може да се пофали со „разигран, уникатен изглед“ кој може – понекогаш – „физички да го ангажира играчот“.