Нов трејлер за Spider-Man 2 со Harry Osborn и Venom

Денес на најголемиот настан за Гикови и Нрдови “San Diego Comic-Con” ѕверките од Insomniac Games го претставија новиот трејлер каде што влегуваме длабоко во приказната на Spider-Man 2. Пред само некое време на последниот PlayStation Showcase добивме голем трејлер со гејмплеј од играта, но сега малку повеќе ни раскажува за самата приказна.

Можеби најизненадувачкото нешто во врска со овој нов трејлер за Marvel’s Spider-Man 2 е тоа што го прикажува Хари Озборн дами и господа! АЈДЕЕЕ!!! Хари е најдобриот другар на Паркер од детството, во првиот дел од играта беше само спомнуван и претставуван како Side Quest’s, но не беше никако прикажан во целата игра. Во ова продолжение, Хари се чини дека игра голема улога во приказната. Надвор од изгледот на Хари, овој нов трејлер, исто така, особено го прикажува првиот поглед на Venom, еден од главните негативци на играта, во акција. Но… Луѓе дали го видовте Мајлс како добро изгледа во ова продолжение! Маестрално!

МАРКЕТИНГ

About The Author

Sony ја најавија Horizon Forbidden West: Complete Edition за PlayStation 5 и прситигнува следниот месец на PS5, а за PC на почетокот на следната година. Ова издание на најновите авантури на Aloy ја вклучува основната игра и DLC Burning Shores, заедно со избор на додатоци.

На PlayStation 5, комплетното издание доаѓа на 6-ти октомври со цена од 60 долари. Комплетното издание потоа ќе биде достапно за играчите на PC преку Steam и Epic Game Store некаде на почетокот на 2024 година.

На PS5 изданието, Horizon Forbidden West: Complete Edition ќе го содржи следново:

  • Horizon Forbidden West for PS5
  • Burning Shores DLC for PS5
  • Digital soundtrack
  • Digital art book
  • Horizon Zero Dawn Vol. 1: The Sunhawk digital comic book (Available in English, German, Brazilian Portuguese and Japanese)
  • In-game items: Extras in Photo Mode (special pose and face paint)
  • In-game items unlocked via story progression: Carja Behemoth Elite outfit, Carja Behemoth Short Bow, Nora Thunder Elite outfit, Nora Thunder Sling, Apex Clawstrider Machine Strike piece, Resources pack

Што се однесува до иднината на серијалот, претходно оваа година Guerrilla потврди дека „ќе го продолжи Horizon уште долго време“. Ова ќе ја вклучи претстојната адаптација на Netflix, нејзиниот нов онлајн проект фокусиран на соработка и трета игра фокусирана на Aloy. Дополнително, се шпекулира дека студиото работи и на ремастер на Zero Dawn.