Marvel’s Spider-Man 2 добива големо ажурирање на 7ми март

Според новата објава на Твитер, Insomniac Games ќе објави големо ново ажурирање за Marvel’s Spider-Man 2 на 7-ми март. Објавата открива дека ова ажурирање ќе додаде „NewGame+, нови костуми и многу повеќе“.

Insomniac Games првпат најавија New Game Plus во декември, но само го потврдија периодот за објавување за „почетокот на 2024 година“.

Фановите очекуваа Insomniac Games да додадат нови скинови. Козметиката може да обезбеди одлична услуга за обожаватели. Сепак, играчите ја побараа функцијата NewGame+ откако Marvel’s Spider-Man 2 за прв пат беше лансирана во октомври 2023 година. Ова ќе им овозможи на играчите повторно да ја изиграат играта, па затоа е големо дополнување.

Иако Marvel’s Spider-Man 2 нуди многу содржини, играта беше огромен хит. Светот ја засака играта премногу, продавајќи 5 милиони примероци за само десет дена. Првата тематска конзола на PlayStation по многу долго време беше нормално Marvel’s Spider-Man 2. Компанијата дури тврдеше дека тоа е нивната најбрзо продавана ексклузива.

Така, повеќето фанови веројатно ја имаат завршено целосната кампања до сега, вклучувајќи ги и случајните гејмери. Не е јасно што би можело да биде некоја од другите нови содржини. Но, тоа треба да биде доволно за да се оправда уште едно пуштање кога ќе пристигне ажурирањето на Spider-Man 2. Датотеките пронајдени во неодамнешното протекување на Insomniac, исто така, навестуваат дека би можело да се работи DLC на тема Буба. Но, студиото не потврди ништо за тој DLC.

Insomniac Games објави бесплатен пробен период за Marvel’s Spider-Man 2 оваа недела, достапен за преплатниците на PlayStation Plus Premium.

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

About The Author

Се појавија нови протекувања на кои се прикажани видео снимки од некои возила кои доаѓаат до Helldivers 2. Претходно оваа недела се појави протекување во кое беа прикажани машини кои доаѓаат во играта, кои се чини дека се дел од содржина која треба да дојде наскоро. Новото видео, објавено од GameOverDeo на YouTube, покажува нови возила, оружје и механизми со поголеми детали.

Разбирливо е дека, заедницата го спореди ова возило со возилото Warthog од Halo, кое се контролира како еден играч го вози, а друг пука со горната пушка. Во меѓувреме, други снимки ги прикажуваат механизмите во акција. Во моментов не е јасно кога новото ажурирање ќе дојде на играта, но еден член од студиото во несогласувањето на играта изјави дека механизмите биле „добро да почкаат некое време“, што сугерира дека тие би можеле да дојдат порано отколку подоцна.