God of War Ragnarök доби NewGame+

Барате изговор да ја земте во раце Leviathan Axe за уште една авантура? Почнувајќи од денес, има ново ажурирање за God of War Ragnarök со многу нови содржини, сите изградени околу робусниот режим New Game Plus.

Новата NewGame+ се отвора за секој што ја победил играта, а целата ваша опрема и вештини ќе дојдат заедно како што сте ги оставиле во вашиот последен SAVE. Исто така, имате пристап до сите оружја, вклучувајќи го и Draupnir Spear од самиот почеток. Сепак, треба да се забележи дека областите за кои е потребно тоа копје за пристап ќе останат затворени додека не стигнете до соодветната точка во приказната. Од слични причини, нема да ја започнете вашата нова игра со стрелите Sonic или Hex.

Се појавуваат неколку нови оклопи и сетови за армори. Најинтересен е Спартанскиот оклоп, кој потсетува на изгледот на Кратос од старите денови во грчкиот Пантеон. Додека го носите, немате поволности, нема статистика и е заклучен на ниво 1 – очекувајте предизвик. NG+, исто така, располага со нов Level Cap, Enchantments и Progression Paths за подобрување на вашите способности. Играчите можат да се справат и со проширената верзија на Niflheim Арената, каде што играте како Кратос или Атреус и со себе носите различни придружници за да ви помогнат.

Помеѓу неколкуте други дополнувања и подобрувања, играчите можат да го преземат и режимот за црно-бело рендерирање за повеќе филмски игра. Дали некој ќе игра BW верзија од Ragnarök? 99.9% Не…

God of War Ragnarök беше објавена минатиот ноември за PlayStation 5 и PlayStation 4. Целосните детали за новопристигнатата содржина можете да ги прочитате на блогот на PlayStation.

МАРКЕТИНГ

About The Author

Според новиот извештај на Dealabs, доверливиот протекувач billbil-kun тврди дека God of War Ragnarök наскоро ќе добие најава за PC.

Извештајот проценува дека верзијата за компјутер ќе биде „објавена некаде во мај 2024 година“, лабаво преведена. Се додава дека најавата би можела да пристигне за време на новата изложба на PlayStation, која, исто така, веројатно доаѓа овој месец.

Dealabs, исто така, споменува дека не може да го потврди датумот на објавување за PC верзијата на God of War Ragnarök, иако го истакнува датумот на лансирање на оригиналот во 2022 година.

God of War Ragnarök е еден од најценетите ексклузивни наслови на PlayStation. Сепак, PlayStation ќе ја објави Ghost of Tsushima Director’s Cut за ПЦ следната недела на 16 мај. Значи, постои преседан за слични планови.

И покрај некои измешани чувства за PSN, новата верзија за компјутер на Ghost of Tsushima изненадувачки ќе ги вклучи и трофеите на PlayStation и преклопот. Не е јасно дали овие карактеристики на компјутер ќе се прошират на наслов како God of War Ragnarök.

Billbil-kun успешно објави различни вести од индустријата и други неизбежни најави. Ова ги вклучува тврдењата за Death Stranding 2 од јануари 2024 година. Набргу потоа, Death Stranding 2 доби нов трејлер за приказната.

Значи, многу е веројатно дека доаѓа најавата за God of War Ragnarök. Сепак, ништо не е потврдено, а PlayStation се уште официјално не се закачи или откри ништо.