Cyberpunk 2077 RT Overdrive е новото “But Can It Run Crysis?”

Лансирана уште во далечната 2007 година, Crysis веднаш стана стандард според кој се мереше хардверот на сите компјутерски игри, рутински фрлајќи ги на колена најбрзите графички карти. „But Can It Run Crysis?“ беше единствената мерка што беше важна. Веќе може да се префрлиме од Crysis, бидејќи има нов демолишер на графички во градот! Тој демолишер е RT Overdrive на Cyberpunk 2077!

Неодамнешното демо видео на Nvidia го прикажува новиот мод за Cyberpunk што е Path-Traced Mod кој позитивно ја уништува моќната графичка карта RTX 4090. Работејќи со природна резолуција 4K што е бонбоните за очи за Path-Traced поставени на целосно загревање, 4090 се намалува до 16 FPS!

Замислете да го стартувате ова на некоја постара или послаба графичка како например RTX 2060 или, веројатно, полошо, нешто од ниска класа засновано на постарата графичка архитектура RDNA 2 на AMD со неговата релативно необична поддршка за следење зраци на хардверот. Јавете се прво во пожарна па после пробајте!

Ако се прашувате зошто Nvidia би сакале да ја прикажат својата најдобра графичка со толку брутално прекршување, тоа 16 fps не е целата приказна. Nvidia исто така го прикажува RTX 4090 кој работи со новиот режим RT Overdrive со вклучен DLSS.

Но сепак… Овие 16FPS се добиваат само кога има DLSS OFF, а RT On. Nvidia не навлегува во многу детали. Значи, не знаеме која поставка за квалитет на DLSS се користи, но претпоставуваме дека генерирањето рамка мора да биде во комбинација. Што и да е, тоа е еден подлец скок во перформансите.

МАРКЕТИНГ

About The Author

Според новиот извештај на Dealabs, доверливиот протекувач billbil-kun тврди дека God of War Ragnarök наскоро ќе добие најава за PC.

Извештајот проценува дека верзијата за компјутер ќе биде „објавена некаде во мај 2024 година“, лабаво преведена. Се додава дека најавата би можела да пристигне за време на новата изложба на PlayStation, која, исто така, веројатно доаѓа овој месец.

Dealabs, исто така, споменува дека не може да го потврди датумот на објавување за PC верзијата на God of War Ragnarök, иако го истакнува датумот на лансирање на оригиналот во 2022 година.

God of War Ragnarök е еден од најценетите ексклузивни наслови на PlayStation. Сепак, PlayStation ќе ја објави Ghost of Tsushima Director’s Cut за ПЦ следната недела на 16 мај. Значи, постои преседан за слични планови.

И покрај некои измешани чувства за PSN, новата верзија за компјутер на Ghost of Tsushima изненадувачки ќе ги вклучи и трофеите на PlayStation и преклопот. Не е јасно дали овие карактеристики на компјутер ќе се прошират на наслов како God of War Ragnarök.

Billbil-kun успешно објави различни вести од индустријата и други неизбежни најави. Ова ги вклучува тврдењата за Death Stranding 2 од јануари 2024 година. Набргу потоа, Death Stranding 2 доби нов трејлер за приказната.

Значи, многу е веројатно дека доаѓа најавата за God of War Ragnarök. Сепак, ништо не е потврдено, а PlayStation се уште официјално не се закачи или откри ништо.