Во изработка е нова MMO Lord of the Rings Игра

Светот на LOTR ќе се зголемува уште многу долго!

Официјално се најави и потврди новото MMO во светот на Lord of the Rings кое што ќе биде креирано од стран на Amazon Games. Минатата година, Embracer Group објави дека ја купила целата ИП франшиза на LOTR во која се вклучени сите различни дела на авторот Толкин. Сега, нешто помалку од една година по склучувањето на овој договор, Embracer откри дека се здружува со Amazon за да создаде огромна MMO игра која што со работа ќе започне за многу брзо време.

Детално во соопштението, на веб-страницата на Embracer, беа споделени првите широки детали за ова MMO. Се вели дека играта се одвива во огромен отворен свет и сè уште е во раните фази на развој, дури не е ни почнато сериозно со работа. Со оглед на тоа што проектот е толку рано, Embracer не сподели дополнителни информации, но беше кажано дека играта се планира да дојде на повеќе платформи, не само на PC.

“The world of Middle-earth continues to prove an endlessly fertile ground for creators, and Amazon Games has a passion for building immersive, compelling worlds and publishing games for a global audience”, said Embracer’s CEO of Freemode Lee Guinchard of the deal. “We have the clear ambition to create the highest-quality entertainment products for this IP, whether we utilize internal resources or team up with the best industry partners that complement our capabilities. We’re taking every care to deliver an MMO which will do justice to the expansive Middle-earth universe and delight players around the world.”

Изјава од соопштението на Изврншиот дирекотр на Embracer’s Freemode Lee Guinchard

Повторно, со оглед на тоа колку рано се чини дека оваа нова игра е во својот развој, веројатно е дека нема да видиме или слушнеме ништо значајно за насловот подолго време. Сепак, овој потег е веројатно возбудлив за многу обожаватели на LOTR, особено оние што порано го играа претходниот MMO Lord of the Rings Online. Самите Amazon Games, исто така, имаат претходно искуство со жанрот MMO како што се гледа со играта од 2021 година, New World. Останува да видиме како ќе испадне оваа игра, но ова дефинитивно ќе биде игра што вреди да се следи во годините што доаѓаат.

МАРКЕТИНГ

About The Author

Golden Axe, класичната аркадна и конзолна игра од SEGA, добива своја ТВ серија на Comedy Central. Новото анимирано шоу ќе има 10 епизоди.

Актерската екипа за Golden Axe ги вклучува Метју Рис, Дени Пуди, Лијам Мекинтајр, Лиза Гилрој и Карл Тарт. Во шоуто ќе бидат Мајк Мекмахан од Solar Opposites и Џо Чендлер од American Dead извршен продуцент на серијата. Претседателот и извршен директор на SEGA Sammy, Харуки Сатоми, SEGA Corp COO и претседателот Шуџи Уцуми и Тору Накахара, исто така, ќе помогнат во извршниот продуцент на шоуто.

“In a hilarious and loving homage to Sega’s 1989 video game series, Golden Axe follows veteran warriors Ax Battler, Tyris Flare and Gilius Thunderhead as they once again battle to save Yuria from the evil giant Death Adder who just won’t seem to stay dead. Fortunately, this time they have the inexperienced and underprepared Hampton Squib on their side.

As far as the characters go, Rhys will voice Gilius Thunderhead, a battle dwarf with “poor hygiene and a chip on his shoulder.” Pudi voices Hampton Squib, “a naive, inexperienced first time adventurer who has dreamt of questing his entire life.

Gilroy plays Tyris Flare, a battle sorceress who is “deadly in a fight and even deadlier with her sharp wit.” McIntyre plays Ax Battler, a barbarian warrior who abides by a code of honor while also having a “sweet golden retriever demeanor.

Официјалната дескрипција на серијата