Новости

Извршниот директор на Embracer Group изјави дека студиото Free Radical наскоро целосно ќе биде затворено по вторпат

Поминаа само две години откако Free Radical повторно се појавија во јавноста откако беа затворени од Crytek во 2014 година, и имаше соништа дека ќе донесе враќање на TimeSplitters, легендарниот FPS што не е виден од „Future Perfect“ од 2005 година. За жал, гласините почнаа да кружат пред неколку недели, сугерирајќи дека студиото е изложено

Прочитај повеќе
Новости

Во изработка е нова MMO Lord of the Rings Игра

Светот на LOTR ќе се зголемува уште многу долго! Официјално се најави и потврди новото MMO во светот на Lord of the Rings кое што ќе биде креирано од стран на Amazon Games. Минатата година, Embracer Group објави дека ја купила целата ИП франшиза на LOTR во која се вклучени сите различни дела на авторот

Прочитај повеќе
Поп-култура

Embracer Group и WB изработуваат нови Lord of The Rings Филмови и Други Проекти

За време на финансискиот повик во кој извршниот директор на Warner Bros. Discovery – David Zaslav, откри дека Mortal Kombat 12 доаѓа оваа година, но дополнително во разговор тој го спомна и светот на Lord of the Rings. Правта за адаптација на J.R.R., приказните и за снимање на Толкин беа дел од купувањето на Embracer

Прочитај повеќе
Новости

Square Enix ги продаде Tomb Raider и Deus Ex за многу малку пари на Embracer Group

Големи IP’s и преку 1000 работници за само $300 милиони Гигантот Square Enix ги продаде своите западни студија и над 50 нивни IP’s на Embracer Group за само 300 милиони долари! Продажбата, која треба да се реализира до септември оваа година, значи дека Embracer ги поседува Crystal Dynamics, Eidos Montreal и Square Enix Montreal, како

Прочитај повеќе