The Stanley Parable: Ultra Deluxe добива дата на излегување

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

427 не е само матичен број на вработениот Стенли. Бројката умно е и датумот на објавување на The Stanley Parable: Ultra Deluxe од Crows Crows Crows.

Програмерот се огласи на Твитер денес, каде што објави нов трејлер кој го објавува датумот на објавување на Ultra Deluxe, кој доаѓа на 27 април. Трејлерот започнува како благ корпоративен тренинг видео и станува интензивен на избрзан начин. Видеото го објаснува местото на Стенли во компанијата каде што работи, притискајќи ги копчињата на компјутерот цел ден. Потоа камерата одзумира до перспективата на играчот, кој трча во салата откривајќи бескрајни простории со истото видео проектирано на екраните. Тонот на трејлерот станува побезносен додека камерата се движи во просторијата за одржување, камшикувајќи на различни точки на интерес пред да пристигне до обоен ѕид од тули и рачно напишана табла на која пишува: „Добре дојдовте назад Вработен 427!“ Можете да го погледнете трејлерот за себе погоре.

Првично објавено во 2018 година, The Stanley Parable: Ultra Deluxe го означува првиот пат кога играта ќе може да се игра на конзоли. Оваа проширена и подобрена верзија ќе биде достапна на PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One, Switch и PC кога ќе излезе следниот месец. Можете да го прочитате нашиот преглед за оригиналната игра овде.

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on pinterest

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

It’s Game Boy Morbin’ Time! Во новото видео, YouTube-рот Wulff Den го стави Morbius на Game Boy Color „поради некоја причина“, со долг и досаден процес кој сепак можеби беше попријатен од реалното гледање на “најдобриот филм” Morbius. Ако ова ви звучи познато, можеби се сеќавате кога истиот YouTube-р го стави Tenet на Nolan на Game Boy Advance, иако тоа време беше инспириран од нешто специфично: инсистирањето на режисерот на Tenet да се гледа на „најголемиот можен екран. „ и покрај тоа што беше пуштен во почетокот на пандемијата, кога повеќето гледачи на филмови не беа подготвени да одат во кината.

Додека тој пат, Wulff Den се пошегува дека го ставиле филмот на Game Boy „за инает“, овој пат YouTube-рот признава дека го направиле Морбиус само „поради некоја причина“.

Со Tenet, Wulff Den го распореди преку пет GBA касети, од кои секоја содржи околу половина час видео со 6 фрејмови во секунда со резолуција од 192×128. Иако Morbius не е ни приближно долг како Tenet, дополнителната компресија потребна за филмот да се вклопи во касетите Game Boy Color од 4 MB значеше дека Morbius зеде 36 касети. Бидејќи тоа се многу празни касети, и никој нема да го гледа филмот на овој начин, тој направи само 3 од 36-те кертриџи.

“The original plan was to put Dune on a Game Boy Color cartridge, becasue the director of that film said some similarly-dumb stuff about wanting people to go to the theater to see his film on as big a screen as possible.”

Bob Wulff

И по Dune, што е следното најдобро нешто? Морбиус, се разбира!