Римејкот на Lollipop Chainsaw го доби официјалното име “Lollipop Chainsaw RePOP” но е одложена до 2024 година

Издавачот и девелоприте од Dragami Games објавија дека римејкот на Lollipop Chainsaw е одложен до следната година, и со оваа вест го добиваме и официјалното име кое што ќе го носи играта. Најавениот римејк е одложен до летото 2024 година, но сега има официјален наслов – Lollipop Chainsaw RePOP. Платформите на кои што ќе ја видиме играта се уште не ги знаеме, но сигурно ќе е буквално на се пуштена, на сите платформи.

“Development was progressing toward the release in 2023, but it was decided that it was necessary to extend the development period in order to further improve quality.

We will do our best to make high quality games, so please continue to support us!”

Изјава од Dragami Games

Оригиналната Lollipop Chainsaw првично беше развивана од Grasshopper Manufacture со Goichi Suda како директор, со Kadokawa како оригинален издавач и носител на IP-то. Првично беше објавена за Xbox 360 и PlayStation 3. Оваа би требало да е за сите нови PlayStation, XBOX и Nintendo конзоли.

МАРКЕТИНГ

About The Author

Sony ја најавија Horizon Forbidden West: Complete Edition за PlayStation 5 и прситигнува следниот месец на PS5, а за PC на почетокот на следната година. Ова издание на најновите авантури на Aloy ја вклучува основната игра и DLC Burning Shores, заедно со избор на додатоци.

На PlayStation 5, комплетното издание доаѓа на 6-ти октомври со цена од 60 долари. Комплетното издание потоа ќе биде достапно за играчите на PC преку Steam и Epic Game Store некаде на почетокот на 2024 година.

На PS5 изданието, Horizon Forbidden West: Complete Edition ќе го содржи следново:

  • Horizon Forbidden West for PS5
  • Burning Shores DLC for PS5
  • Digital soundtrack
  • Digital art book
  • Horizon Zero Dawn Vol. 1: The Sunhawk digital comic book (Available in English, German, Brazilian Portuguese and Japanese)
  • In-game items: Extras in Photo Mode (special pose and face paint)
  • In-game items unlocked via story progression: Carja Behemoth Elite outfit, Carja Behemoth Short Bow, Nora Thunder Elite outfit, Nora Thunder Sling, Apex Clawstrider Machine Strike piece, Resources pack

Што се однесува до иднината на серијалот, претходно оваа година Guerrilla потврди дека „ќе го продолжи Horizon уште долго време“. Ова ќе ја вклучи претстојната адаптација на Netflix, нејзиниот нов онлајн проект фокусиран на соработка и трета игра фокусирана на Aloy. Дополнително, се шпекулира дека студиото работи и на ремастер на Zero Dawn.