Новата игра на John Carpenter – Toxic Gommando

Summer Game Fest имаше многу големи откритија, вклучувајќи го и дебито на Toxic Commando, новата игра од хорор визионерот John Carpenter. Со оглед на вклученоста на Карпентер, не треба да биде малку изненадување што Toxic Commando ќе се инспирира од акционите и хорор филмовите од 80-тите. Играта ќе има мешавина од FPS и елементи за возење, бидејќи играчите се борат со Хорди на непријателски зомбиња. Toxic Commando е развиен од Sabre Interactive и објавен од Focus Entertainment. Насловот ќе излезе на PlayStation 5, Xbox Series X|S и PC некаде во 2024 година.

Наративот за Toxic Commando ќе се фокусира околу ослободувањето на монструозниот Sludge God. Суштеството случајно било ослободено од научник, а суштеството почнало да ги претвора живите во немртви видени во приколката, а самата почва во ѓубриња. Токсичните командоси се ангажирани да се грижат за проблемот, а играчите ќе се здружат за да ги отстранат.

“It’s exciting to be collaborating on a new video game with Focus and Saber. Look, I really like shooting zombies. They keep telling me that they’re called ‘the infected.’ Please. They’re ghouls, dude. They blow up real good and there are a ton of them. People are going to love this game.”

Сè уште не е откриен цврст датум за издавање на Toxic Commando, но оние кои се заинтересирани да ја играат играта рано ќе бидат среќни да знаат дека веќе е објавена затворена бета верзија. Со оглед на рејтингот за Зрели на играта, не треба да изненадува што играчите мора да имаат 18 години за да се пријават за бета верзијата. Компјутерот е исто така на списокот на барања, па се претпоставува дека нема да биде отворен за играчи на конзоли. Апликантите мора да имаат сметка на Epic Games и мора да се согласат со договор за неоткривање.

МАРКЕТИНГ

About The Author

Според новиот извештај на Dealabs, доверливиот протекувач billbil-kun тврди дека God of War Ragnarök наскоро ќе добие најава за PC.

Извештајот проценува дека верзијата за компјутер ќе биде „објавена некаде во мај 2024 година“, лабаво преведена. Се додава дека најавата би можела да пристигне за време на новата изложба на PlayStation, која, исто така, веројатно доаѓа овој месец.

Dealabs, исто така, споменува дека не може да го потврди датумот на објавување за PC верзијата на God of War Ragnarök, иако го истакнува датумот на лансирање на оригиналот во 2022 година.

God of War Ragnarök е еден од најценетите ексклузивни наслови на PlayStation. Сепак, PlayStation ќе ја објави Ghost of Tsushima Director’s Cut за ПЦ следната недела на 16 мај. Значи, постои преседан за слични планови.

И покрај некои измешани чувства за PSN, новата верзија за компјутер на Ghost of Tsushima изненадувачки ќе ги вклучи и трофеите на PlayStation и преклопот. Не е јасно дали овие карактеристики на компјутер ќе се прошират на наслов како God of War Ragnarök.

Billbil-kun успешно објави различни вести од индустријата и други неизбежни најави. Ова ги вклучува тврдењата за Death Stranding 2 од јануари 2024 година. Набргу потоа, Death Stranding 2 доби нов трејлер за приказната.

Значи, многу е веројатно дека доаѓа најавата за God of War Ragnarök. Сепак, ништо не е потврдено, а PlayStation се уште официјално не се закачи или откри ништо.