Godfall добива огромен и бесплатен Update

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

Godfall ќе добие огромен и бесплатен update кој што ќе се вика ‘Exalted Update’ на 7ми април во секоја верзија на играта (Challenger, Deluxe, Ascended или Base) и тоа на сите платформи. Тоа значи дека ќе биде бесплатен за сите играчи на PS4/5 и PC. Претстојното бесплатно ажурирање од Gearbox Publishing и развивачот Counterplay Games вклучува огромен број промени, нови содржини и многу повеќе.

Godfall Exalted Update е кулминација на година ипол подршка по лансирањето и директно зборува за главните елементи кои нашата заедница ни кажува дека сакаат да ги скусат во Godfall. Ги следевме овие повратни информации на форумите, објавите на социјалните мрежи, како и безброј преноси и видеа во обид да целиме таму каде што не ги исполнивме очекувањата на играчите, или понекогаш, дури и нашите. Возвишеното ажурирање не е само им благодариме на играчите кои беа со нас од првиот ден и ни помагаат, но им нуди на новите играчи најдобриот момент да скокнат и да го искусат светот на Aperion.

Daniel Nordlander – Game Director во Counterplay Games

Работите кои што доаѓаат во Godfall на 7ми април се следниве:

 • Each of the 12 Valorplates now have four unlockable Shards which provide new ways to customize and enhance your playstyle.
 • For example, through Shards Phoenix can ignite enemies more easily through Wildfire Strike, unleash a cone of fire through her shield, and even resurrect herself!

Ascendant and Exalted Valorplates

 • Collecting all four Shards will unlock a Valorplate’s Ascendant form, granting a second passive ability.
 • After leveling all four shards up to the max level, the Valorplate will become Exalted, granting a third and final passive, as well as unlocking a visually stunning new cosmetic which can be displayed on the Valorplate podium in the Sanctum.

Enhanced Story

 • Ravenna and Soras, will now accompany Orin and fight alongside him on certain story missions, as well as providing new dialogue in the Sanctum between missions.
 • Orin’s twisted brother Macros now has a greater presence throughout the campaign, taunting Orin during story missions and elevating the tension leading up to your epic final confrontation.

Overhauled Combat

 • All weapons now come equipped with powerful Timing Attacks that can be unleashed directly after using a weapon technique.
 • Knockdown 2.0 is one of the most requested features by fans. Players can now unlock a recovery skill that lets them quickly get back into the fight after being knocked down.
 • A Revive system has been added, allowing players to revive each other during co-op!

Reworked Realm Bosses

 • The Sigil mechanic has been removed in favor of streamlining how Realm Bosses work. Now players can challenge Realm Bosses as soon as the story allows.
 • However, each Realm Boss now has three captains scattered throughout their realm. Defeating the captains will remove powerful banes that would otherwise make the Realm Boss fight much more challenging.

Fan-Requested Quality of Life Enhancements

 • Godfall has a ton of awesome loot to earn, and the Exalted Update provides a variety of new ways to sort and manage your growing inventory.
 • Designed to be the tinkerer’s dream, Godfall’s new loadout menu provides players the ability to save up to three custom builds per Valorplate, including unique skill grids!

Exalted Tower of Trials

 • Test your skills against enemies that scale up level 150 and multiple bosses that spawn simultaneously in Godfall’s ultimate endgame challenge.
 • Earn unique new weapons with triple primary traits!

All-New Spirit Realms Mode for up to 6 players

 • Matchmake with up to five other players for Godfall’s greatest co-op experience to date!
 • Utilize Spirit Vision to battle enemies and discover secrets hidden between the Material and Spirit planes as you collect Elder Souls.
 • Use Elder Souls to unlock the Elder Gate and take on Godfall’s array of deadly bosses with unique spirit vision mechanics.
 • Collect Shards of Macros to gain powerful boons that last the entire duration of your Spirit Realms run.
 • Earn awesome new Augments with double primary traits.

Дали сте фанови на играта и дали ќе го пробате овој нов Update на 7ми април? Напишете ги вашите одговори во комеантарите, или пишете ни на некои од социјалните мрежи.

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on pinterest

WP Post Author

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

E3 2023 полека но сигурно умира и изгледа дека ќе си замине во историјата, бидејќи издавачот на видео игри Ubisoft денес потврди дека повеќе нема да присуствува на настанот. За прв пат од 2019 година, Е3 треба да се врати овој јуни во Лос Анџелес, Калифорнија. По повеќекратните откажувања како резултат на пандемијата COVID, E3 2023 изгледаше како прва конвенција што на крајот ќе ја обедини целата индустрија за игри. Наместо тоа, слично како и многу други издавачи, Ubisoft сега избра да седи настрана и да си седат дома.

Во изјавата дадена до VGC, Ubisoft потврди дека нема да се појават на E3 2023. Првично, Ubisoft се обврза да се појави на E3 ова лето се додека настанот се случува. И покрај фактот дека E3 сè уште се случува многу, сепак, Ubisoft на крајот се врати на својот збор и нема да одлучи да ги насочи своите претстојни игри ова лето на поинаков начин.

“E3 has fostered unforgettable moments across the industry throughout the years. While we initially intended to have an official E3 presence, we’ve made the subsequent decision to move in a different direction, and will be holding a Ubisoft Forward Live event on 12th June in Los Angeles. We look forward to sharing more details with our players very soon.”

Изјава од Ubisoft

Како што истакнаа од Ubisoft, сепак они ќе направат нешто овој јуни кога ќе ја одржат својата следна презентација на Ubisoft Forward. Во последниве години, Ubisoft почна да има повеќе свои преноси во живо за да објавуваат големи најави. И додека сè уште не е познато што ќе има јунскиот Ubisoft Forward, се чини веројатно дека во овој момент ќе се појават нови информации за Assassin’s Creed Mirage, Skull & Bones и Avatar: Frontiers of Pandora.