Doctor Who доаѓа во Fortntie

Doctor Who пристигна во Fortnite! Овој потег го проширува досегот на Doctor Who во просторот за игри надвор од неговиот кросовер EVE Online, самостојните дигитални игри што ги има низ годините и одреден број на бордгејмови кои што ги доби франшизата низ годините и што нормално ќе си продолжат. BBC Studios објави дека докторот ќе долета во Fortntie за многу брзо време.

Содржината на Doctor Who’s Fortnite вклучува нови авантури, мисии и битки со иконски локации од универзумот Doctor Who сместен на нов остров Fortnite со тема Doctor Who. Содржината започнува кога мистериозниот вирус на реалноста го принудува ТАРДИС да се појави на островот. Играчите треба да помогнат во поправка со наоѓање делови за поправка на Dynamorphic генераторите.

Според соопштението за печатот, играта започнува на местото за слетување ТАРДИС, каде играчите го откриваат ТАРДИСОТ и ја започнуваат својата потрага да ги соберат динаморфните генераторски кристали од околу островот центар. Играчите ќе заработат специјални награди и ќе најдат изненадувања на патот. Погледнете го трејлерот подолу:

По напуштањето на местото за слетување TARDIS, играчите можат да се упатат кон една од четирите други локации. Таму е Керблам! на месечината Кандока, каде играчите можат да доживеат борби со бокс како никогаш досега, додека човекот Керблам гледа. Играчите мора да избегаат од QuadZone Rescue Space Craft на мапата за бегство додека го запираат Pting, вонземјанин кој ги јаде системите на бродот. Играчите мора да ги најдат сите 10 механички делови за да го поправат Life Pod и да избегаат пред секвенцата за автоматско уништување да го заврши своето одбројување. Вирусот на реалноста предизвика многу реалности да коегзистираат на Галифри на мапата Rumble. Играчите кои ќе ја посетат областа ќе изберат тим и нивното полнење на оружје за да се борат за лордовите на времето или за Далекс во сеопфатна битка.

Ако играчите не се запознаени со Doctor Who, тие можат да го посетат музејот Doctor Who. Веб-страницата нуди повеќе информации за Докторот и нивните пријатели и непријатели, вклучително и Сајбермен, Далекс, Плачливи Ангели, К9 и ТАРДИС. Mat Way, глобален директор, Gaming & Interactive во BBC Studios, рече во соопштението за печатот: „Развивањето остров во Fortnite е нова територија за Doctor Who и ние сме возбудени што можеме да им посакаме добредојде на етаблираните играчи на играта во Whoniverse. Ова е одлично можност да се запознае гејмерската публика со Doctor Who, а исто така и со постоечката заедница да доживее сосема нова авантура. Играчите можат да очекуваат брзо, непредвидливо патување со познати пријатели и непријатели кои се појавуваат на патот.” Играчите можат бесплатно да го посетат островот Doctor Who со преземање на Fortnite. Во главното мени, сменете го режимот на игра, изберете „Island Code“ и внесете го кодот 3610-1396-4646. Островот Doctor Who е достапен за играчите на Fortnite да го откријат и истражуваат сега. Оваа содржина е независно креирано Fortnite Creative искуство кое не е директно поврзано со Epic Games, Inc.

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

About The Author

Штотуку беше потврдено кој ќе го игра најголемиот дел од групата пријатели на Аби во The Last of Us за втората сезона која треба да ја видиме во 2025 година. Во моментов, снимањето за сезоната е започнато и најголемите улоги кои се снимаат моментално се со Педро Паскал и Бела Ремзи. Последни информации што знаеме за сниањето е дека се одвива во Канада. Денес, ликовите на Мани, Мел, Овен и Нора беа потврдени дека се избрани.

Ако сте ја играле The Last of Us Part II, ќе знаете точно кои се Нора, Мани, Овен и Мел. Тие играат прилично важни споредни улоги во играта од 2020 година, иако нивното место во втората сезона од серијата допрва треба да се преполни.

Еве го неодамна откриениот кастинг:

  • Manny – Danny Ramirez (Top Gun: Maverick)
  • Mel – Ariela Barer (Marvel’s Runaways)
  • Nora – Tati Gabrielle (Uncharted)
  • Owen – Spencer Lord (Riverdale)