Добиваме нова мапа во Сезона 15 на Apex Legends

Apex Legends секогаш прават добри тизери за она што следува во идните сезони, а оваа недела Battle Royal-от го доби првиот тизер за Сезона 15. Играчите забележаа тизер „Golden Ticket“ на Willy Wonka за сезона 15 во играта што ветува можност да се види идниот дом на Apex Games”. Овој тизер е протолкуван како навестување за новата мапа планирана за следната сезона, но играчите всушност не можат да ги користат овие билети се уште.

Златните билети се доволно едноставни за да се најдат. За да го лоцирате, сè што треба да направите е да влезете во игра и да најдете Replicator. Ќе го видите Златниот билет сместен на самиот врв на Loot Wheel кога ќе ги погледнете опциите на Replicator, но ќе мора да имате многу материјали за изработка за да го добиете, бидејќи чини 125. Ќе добиете златно оружје и малку муниција, така што вреди да се инвестира дури и ако тоа значи дека ќе ги потроши речиси сите ваши материјали за изработка.

Се смета за “специјален” ајтем сличен на златниот MRVN Arms што играчите можат да го најдат на Олимп, но се чини дека не зазема место во вашиот инвентар во моментов. Нема ништо друго што можете да направите со него во моментов, но сепак е уредно да се види и е потенцијално исплатливо поради оружјето, исто така.

Сепак, се чини дека ќе видиме повеќе за овој тизер следната недела. Тизерите на Apex Legends се вообичаено процеси со повеќе делови кои се откриваат со текот на времето, и ако ги погледнете достапните плејлисти во Apex во моментов, ќе видите нова опција во горниот десен агол. Се вика „Нов дом“ и моментално вели дека ќе се отклучи за шест дена, што значи дека следната фаза од овој лов во играта треба да се одвива на 19 октомври, под претпоставка дека ништо не се случува пред тоа.

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

About The Author

По долгогодишни барања од фановите, PlayStation објави дека конечно ќе ги донесе трофеите на ПЦ. Бидејќи PlayStation продолжи да ја продлабочува својата поддршка за платформата за PC со нови изданија на игри, фановите почнаа да сакаат да видат дополнителни елементи и функции што се гледаат на PS5 и PS4. Сега, веројатно најголемата таква карактеристика, Трофеи, конечно треба да се појави на компјутер со следното издание на PlayStation за хардверот.

Ловците ги острат нивните контролери

По ексклузивниот извештај на TrueTrophies дека Sony тестира трофеи за PlayStation PC уште во 2023 година, воодушевени сме што можеме да кажеме дека трофеите на PlayStation PC конечно се потврдени за лансирање во мај 2024 година. Плус, сето тоа започнува со една од најдобрите игри за PS5 на компјутер што добива поддршка за трофеи при лансирањето!

Објавено преку блогот за PlayStation, трофеите за PlayStation PC ќе бидат пуштени во четврток, 16 мај 2024 година, заедно со издавањето на Ghost of Tsushima Director’s Cut за компјутер. Ова значи дека на PC за првпат ќе има отклучување на Платинум трофеј. Новата трофејна компатибилност на компјутер, исто така, ќе биде лансирана заедно со новото преклопување на PlayStation/PC, кое исто така ќе ви овозможи да ги префрлите списокот на пријатели и поставките на профилот на PSN од PS5 и PS4.

Корисниците на PC ќе треба да се најават на нивните PSN акаунти додека играат игри на компјутер компатибилни со трофеи за да добиваат трофеи. Тоа ќе им овозможи и пристап до нивниот PSN.

Исто така, не е потврдено дали претходно објавените игри за PC PlayStation ќе добиваат поддршка за трофеи или дали сите PlayStation PC игри ќе добиваат поддршка за трофеи понатаму. Безбедно е да се претпостави дека игрите како God of War Ragnarok и Marvel’s Spider-Man 2 ќе добијат поддршка за трофејот за PlayStation PC кога на крајот ќе бидат лансирани на платформата. Сепак, останува нејасно дали игрите како Horizon Forbidden West или Ratchet и Clank Rift Apart ќе го следат примерот.