Новости

Раперот Post Malone доаѓа во Apex Legends како карактер

Во последниве години, видео игрите станаа популарен медиум за промовирање на други забавни брендови, особено кога станува збор за жанрот Battle Royale. Во Fortnite например видовме соработки со буквално се можно што постои, од Marvel до Star Wars до Музички ѕвезди… Сега, Respawn Entertainment се подготвува за својот најнов настан на Apex Legends, кој е

Прочитај повеќе
Колумна PC Еспорт

Дали Киксан ќе биде „новиот“ Сакса?

Многу е убаво чувството да си гејмер во Македонија последниве години. Сакса освојува мејџор, две години по ред светски шампиони во аматерски CS:GO, и сега уште една вест која според мене е во некои аспекти поголема и од таа за Сакса!Не знам колкумина се упатени бидејќи нашиот гејмерски свет е толку разгран, и интересите ни се

Прочитај повеќе
Новости

Добиваме нова мапа во Сезона 15 на Apex Legends

Apex Legends секогаш прават добри тизери за она што следува во идните сезони, а оваа недела Battle Royal-от го доби првиот тизер за Сезона 15. Играчите забележаа тизер „Golden Ticket“ на Willy Wonka за сезона 15 во играта што ветува можност да се види идниот дом на Apex Games”. Овој тизер е протолкуван како навестување

Прочитај повеќе
Новости

Apex Legends од денес добива подобрени PS5 и XBOX Series S/X верзии

Од денес, 29 март, Apex Legends има свои оригинални верзии за тековната генерација на конзоли. Играта ќе скокне до 4K резолуција (и целосна!) на конзолите PlayStation 5 и Xbox Series X со 60 фрејмови во секунда. Неговата резолуција во сенка ќе се подобри, а ќе видиме повеќе детали за далечните објекти. Ќе биде достапна и

Прочитај повеќе
Новости

Apex Legends Mobile добива потенцијална дата и Pre-Registration опцијата е отворена

Пред само некое време Apex Legends Mobile започна да излегува во живо во одредени региони, но ова лето, многу повеќе луѓе ќе можат да ја играат новата мобилна верзија на познатата Battle Royale игра. Electronic Arts оваа недела објави дека има намера да има “целосно ласнирање ова лето” со отворени предрегистрации за оние кои сакаат

Прочитај повеќе