Cyberpunk 2077 добива Метро систем во Верзија 2.1

Долго бараната карактеристика конечно доаѓа во Cyberpunk 2077 бидејќи CD Projekt Red потврди дека ќе биде додаден метро систем во играта во ажурирањето на верзија 2.1. Соопштението дојде за време на еден стрим кој што беше направен денес од CD Projekt Red.

Овој нов метро систем, познат како Night City Area Rapid Transit (NCART), ќе има пет метро линии. Користејќи го, играчите ќе можат да патуваат помеѓу 19 локации кои можат да се користат или за брзо патување или за традиционално возење со метро.

“Well, the metro was not in our plans for a long time. However, over time we’ve revisited out plan and with the Ultimate Edition on the horizon, we’ve decided that it actually could be achievable.”

Изјава од CD Projekt Red

Метро Системот ќе биде достапен за играчите по Konpeki Plaza делот од играта каде играчите ќе добијат телефонски повик од директорот на метрото. Покрај системот на метро, следното ажурирање Cyberpunk 2077 ќе додаде можност за носење радио и слушање станици од каде било во играта, како и трки со автомобили што може да се репродуцираат и многу повеќе.

Ажурирањето 2.1 со метро системот NCART ќе биде достапно на 5 декември.

МАРКЕТИНГ

About The Author

Штотуку беше потврдено кој ќе го игра најголемиот дел од групата пријатели на Аби во The Last of Us за втората сезона која треба да ја видиме во 2025 година. Во моментов, снимањето за сезоната е започнато и најголемите улоги кои се снимаат моментално се со Педро Паскал и Бела Ремзи. Последни информации што знаеме за сниањето е дека се одвива во Канада. Денес, ликовите на Мани, Мел, Овен и Нора беа потврдени дека се избрани.

Ако сте ја играле The Last of Us Part II, ќе знаете точно кои се Нора, Мани, Овен и Мел. Тие играат прилично важни споредни улоги во играта од 2020 година, иако нивното место во втората сезона од серијата допрва треба да се преполни.

Еве го неодамна откриениот кастинг:

  • Manny – Danny Ramirez (Top Gun: Maverick)
  • Mel – Ariela Barer (Marvel’s Runaways)
  • Nora – Tati Gabrielle (Uncharted)
  • Owen – Spencer Lord (Riverdale)