Во месец ноември во Fortnite имало 100 Милиони Играчи

Како доказ за моќта на носталгијата, беше откриено дека Fortnite обезбеди 100 милиони играчи во текот на ноември, а сето тоа е благодарение на распоредувањето на „OG“ Fortnite. Тоа беше големо повторно разгледување на оригиналната мапа што го започна успехот на Fortnite базиран на Battle Royale пред сите тие години, и врати десетици милиони играчи во играта.

МОЌТА НА FORTNITE

Има нешто посебно во носталгијата, дури и ако не враќа неколку години наназад. На пример, ако Verdansk се врати во Warzone, се претпоставува дека милиони играчи би скокнале во играта за да ја вратат назад, и покрај тоа што картата и недостасувала на титулата само две години.

Изведбата на OG на Fortnite беше монументален успех, издигнувајќи ја играта на врвот на топ листите за стриминг и игри ширум светот.

Кога излезе OG Fortnite, беше откриено дека 44,7 милиони играчи се собраа во играта во еден ден, со што го соборија претходниот рекорд. Сега, уште еден рекорд е десеткуван, а забележани се 100 милиони играчи кои паднале за повеќе од еден месец. Поминаа шест години од лансирањето на Fortnite’s battle royale, и таа сè уште е драматично моќна, тоа е сигурно.

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

About The Author

Штотуку беше потврдено кој ќе го игра најголемиот дел од групата пријатели на Аби во The Last of Us за втората сезона која треба да ја видиме во 2025 година. Во моментов, снимањето за сезоната е започнато и најголемите улоги кои се снимаат моментално се со Педро Паскал и Бела Ремзи. Последни информации што знаеме за сниањето е дека се одвива во Канада. Денес, ликовите на Мани, Мел, Овен и Нора беа потврдени дека се избрани.

Ако сте ја играле The Last of Us Part II, ќе знаете точно кои се Нора, Мани, Овен и Мел. Тие играат прилично важни споредни улоги во играта од 2020 година, иако нивното место во втората сезона од серијата допрва треба да се преполни.

Еве го неодамна откриениот кастинг:

  • Manny – Danny Ramirez (Top Gun: Maverick)
  • Mel – Ariela Barer (Marvel’s Runaways)
  • Nora – Tati Gabrielle (Uncharted)
  • Owen – Spencer Lord (Riverdale)