Bug во Elden Ring прави слаб непријател да прави 11,000 DMG

Ако имате играч на Елден Ринг кој се срами да каже дека сте биле нападнати од глутница кучиња повеќе од еднаш, имате среќа – во играта е откриена грешка која ќе ви помогне да го зачувате лицето. Се чини дека еден од видовите кучиња кои играчите повремено се тепаат во играта е прислушуван, што резултира со неверојатни штети многу повеќе од оние што ги прават дури и најпредизвикувачките шефови на играта. Добрата вест е што се чини дека има решение за овој проблем и дека наводно е лесен, па можеби ќе се реши во идно ажурирање. Предметното прашање се занимава со кучињата кои го применуваат ефектот на крварење со нивните напади. Хакерот и минувач на игри Elden Ring и Souls, ZullieTheWitch, го објасни проблемот во видеото подолу со помош на креаторот на алатката за модирање на Souls, Meowmaritus.

Некои од она за што се зборува во видеото можеби нема да има смисла ако не сте од оние кои сами ќе ги копате датотеките на игрите, но Zullie и Meowmaritus ги разложуваат на доволно едноставни термини. Анимациските датотеки за кучиња очигледно се споделуваат помеѓу големите и малите варијанти на непријателот, и кога играта се обидува да се повлече од таа датотека за да открие дали е мало или големо куче што напаѓа, нешто тргне наопаку кога се справува со овие крв. – оштети кучиња. Функцијата „нападна низа“ правилно ја регистрира големината на кучето, но случајно целосно ја брише низата за напад, што значи дека играчите можат да бидат погодени повеќе од еднаш од истото погодно поле. Сето тоа води до не само еден масивен удар, туку и континуирани удари сè додека играчот останува во полето за удар. Така, со еден напад, кучето прави штета во вредност од истиот напад одново и одново додека не изнесува преку 11.000 штета. Во коментар прикачен на видеото на YouTube, Зули објасни дека оваа штета се пресметува пред да влијае и ефектот на крварење.

Забавен факт, дека штетата од 11.640 е пред да се брои загубата на крв, што ќе варира во зависност од вашиот HP, бидејќи е процентуално заснована“, се вели во коментарот. „Точната причина зошто играта ја брише низата напади кога малото куче го прави тоа. Специфичен напад се должи на некои комплицирани интеракции со податоците за однесувањето на различните непријатели на кучиња, за што би било потребно малку подолго да се објаснат.

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

About The Author

Во новиот блог пост, PlayStation објави дека планираат да додаде компјутерска поддршка за уредот PSVR2 некаде во 2024 година.

Компанијата соопшти дека „во моментов ја тестираме способноста на игрите на PSVR2 да пристапат до дополнителни игри на компјутер“.

Бидејќи овие планови сè уште се во фаза на тестирање, фановите може да очекуваат поддршката за компјутер да пристигне подоцна во текот на годината.

Сепак, ова е само шпекулација. PlayStation не откри точен датум на објавување. Но, компанијата потврди дека „се надеваме дека ќе ја направиме оваа поддршка достапна во 2024 година“.

PlayStation VR

Уредот PSVR2 првпат беше објавен минатата година, со повеќе од триесет игри на лансирање. Ова вклучуваше тринаесет сосема нови наслови. Сепак, VR просторот продолжува да се шири. PlayStation VR2 сепак би можел да користи поширок избор на игри, а поддршката за компјутер дефинитивно би била голем скок напред.

Фановите веќе шпекулираат за некои од потенцијалните компјутерски игри кои би имале корист од овој пристап. Но, PlayStation не елаборираше колку ќе биде обемна поддршката. Apple Vision Pro објавен претходно овој месец, на различни критики. Некои корисници, меѓу другото, не беа задоволни од неговата тежина.

Значи, PSVR2 веројатно има еден конкурент помалку таму. Иако, сè уште има разговори дека Xbox би можел да инвестира во рачен уред некогаш во иднина. Засега, Мајкрософт неодамна објави дека работи на „моќна“ конзола од следната генерација.

Џим Рајан, кој ќе се повлече од функцијата извршен директор во Sony Interactive Entertainment следниот месец, неодамна ги наведе своите најдобри PlayStation игри од секоја генерација.

Се надеваме дека PSVR2 наскоро ќе има можност да вклучи повеќе свои класици со поддршка за компјутер оваа година.